'Zo, jouw leven is echt gratis of niet?!'

09 juni 2019 Persoonlijk

Hallo lieverds, er moet mij even iets van het hart. Iets wat ik eigenlijk best wel lastig vind om te schrijven omdat ik ontzettend blij ben met de kansen die ik krijg maar ook kan ik soms wel echt een beetje verbaasd zijn van de reacties die ik hier wel eens over krijg. Want jeetje mina soms word ik echt overdonderd met de uitspraken zoals: 'Zo, jij hebt een leuk leven met alles wat je krijgt'. Of 'Jouw leven is echt gratis he' of 'Wow, even een foto maken en je krijgt weer van alles'. Maar zo werkt het eigenlijk niet en hoe vaak ik dat ook zeg sommige lijken niet te begrijpen hoe ontzettend veel werk erin zit wanneer ik een bepaald product ontvang. Want laten we wel eerlijk blijven met eventjes een foto maken is het zeker nog niet klaar. 

Toen ik net begon met Instagram was mijn doel helemaal niet om gratis spullen te krijgen, uitjes etc. Nee toen wilde ik vooral mijn verhaal delen, het verdriet rondom Skye delen en het openbaar maken dat er best gesproken mag worden over je overleden kindje. (Geen idee waar ik het over heb? Lees dan de blog over Skye hier). Want precies daarom deelde ik dingen over haar, dit werkte enorm goed voor mijn verwerking maar ik merkte ook dat ik sommige dingen openbrak waar andere dit juist niet deden. Nee voor mij was het belangrijk dat haar naam genoemd werd en wordt! Want zij zal altijd een ontzettend grote rol in ons leven spelen. Dat is dus ook de voornaamste reden dat ik ben begonnen met Instagram en het bloggen. Maar dit liep een beetje uit de hand, zo vond ik een passie in fotografie en vind ik het heerlijk om foto's te maken van mijn kids. Maar nog steeds is mijn doel schrijven over dingen niet niet zo snel bespreekbaar zijn, mooie contacten op te doen en inspiratie te geven en natuurlijk ook inspiratie krijgen van al die mooie accounts die er zijn. 

Zo werd Senn voor het eerst brandrep en wat was ik trots, dit hield in dat ik een pakketje met kleertjes kreeg waarvan ik bijvoorbeeld minimaal één keer per week een foto moest delen op mijn Instagram en de winkel erin moest noemen, ook moest ik bijvoorbeeld van ieder shirtje minimaal drie foto's maken. Dit was aan het begin totaal geen moeite en ik was retetrots dat mijn mannetje daar als modelletje stond. Maar in deze afgelopen twee jaar zijn mijn volgers gegroeid van 200 (waarmee ik begon) naar ruim 10.000 volgers. Daarbij groeide ik ook in dit hele gebeuren. Maar als ik nu denk hoeveel tijd er in bijvoorbeeld één shirtje zit is dat best wel bizar. Want met alleen de foto maken ben je er niet. Nee je wilt een leuke setting maken, de foto maken en daarna het bewerken. Het kost dus best wel wat tijd om alles te fixen en dat voor één shirtje. Zo liep het bij Senn echt uit de hand dat ik op een gegeven moment hele pakketten met kleding had liggen en ik Senn ook niet altijd als paspop neer wilde zetten. Ik had daar het overzicht niet meer in en kreeg echt stress om alles af te leveren, want ja iets met perfectionistisch zijn. Daarom ben ik toen gestopt met kleding voor Senn, alleen Sjanz deed ik dan nog wel eens omdat ik mijn moeder hier wel in wilde steunen. Nu komt er zo af en toe een merk voorbij waar ik het dan wel voor Senn doe, zo maak ik ook foto's als hij lekker aan het spelen is. Maar als hij niet wil tja dan niet, dan proberen we het een andere keer weer.

Maar ook groeide mijn Instagram door en werden de samenwerkingen serieuzer, zo kreeg ik spullen van meer waarde en werden er ook wat meer eisen gesteld. Wat natuurljik helemaal logisch is want ook de 'klant' verwacht mooie content en goede statistieken. Vaak is het nu zo dat ik wel toffe samenwerkingen heb maar dat er echt wel meer geeist wordt dan alleen een foto en dat is het. Ik moet aan het einde van de lijn vaak kunnen laten zien hoe vaak de foto bekeken is of hoeveel de blog gelezen is. Echter denk ik ook echt goed na over de content die ik plaats en kan ik dus als er iets via de post binnenkomt eerst echt lang brainstormen over hoe ik dit item in de spotlights wil zetten. Als ik eenmaal toffe content heb bedacht gaat het schieten van plaatjes beginnen, dan komt het uitzoeken en daarna het bewerken van de foto's. Zelf vind ik dit dus echt super tof om te doen maar er gaat zoveel meer tijd in zitten dan dat er wordt gedacht. 

Ook tag ik bijvoorbeeld wel eens merken in mijn story of in een post terwijl ik dit zelf heb gekocht, dat betekent ook niet dat ik dat allemaal maar heb gekregen. Dit doe ik omdat ik anders zoveel berichtjes krijg met waar is dat broekje van of waar komt dat speelgoed vandaan etc. Vaak is het ook omdat ik gewoon met jullie wil delen waar ik blij mee ben en dat betekent dus niet altijd #SPON. 

Tuurlijk ik zou ook wel alles echt gratis willen krijgen maar dat betekent no strings attached. En dat is precies wat er vaak niet helemaal begrepen wordt. Zo moet je bij alles ook bedenken dat er dus ontzettend veel mails binnenkomen waar ik eigenlijk ook iedereen netjes op wil beantwoorden waar dan ook wel weer flink wat tijd in zit. Dus naast een product ontvangen betekent het wel een stuk meer dan alleen die foto die jullie wellicht online zien komen. 

Tegenwoordig maak ik ook wel een flinke selectie over de samenwerkingen/campagnes die me wel of niet aanspreken. Ik wil geen merken of producten 'aanprijzen' waar ik eigenlijk niet achter sta. Dat is voor het merk niet fair maar ook voor jullie niet. Buiten dat denk ik dat ik ook niet helemaal oprecht en enthousiast zou kunnen zijn als ik bijvoorbeeld niet helemaal happy word van een bepaald product. Dat is juist iets wat ik heel belangrijk vind het dicht bij mezelf blijven en dus ook altijd mezelf kunnen zijn. 

Dus misschien wel even wat gezeur vanuit mijn kant maar hopelijk ook wat duidelijkheid dat er zoveel meer achter dat ene plaatje zit. 

Ik ben enorm trots op een heleboel lieve meiden die ik met liefde volg, waar ok totaal geen jaloezie heerst maar voornamelijk het elkaar gunnen en elkaar supporten. Zo trots dat sommige van deze meiden van dit alles hun werk hebben kunnen maken en de meest toffe samenwerkingen binnen slepen. Maar juist daar kan ik trots op zijn dat ik denk wow zo tof en dan ook vooral denk meid geniet er lekker van. Dus laten we alsjeblieft ook wat liever zijn en blij zijn wat een ander voor elkaar krijgt in dit eigenlijk best wel gekke wereldje. Want als je een ander wat gunt komt er vast ook weer wat leuks op jou pad. 

Liefs Eline 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

7 reacties

Bianca

09 juni 2019

Laat lekker lullen! Je hoeft je tegenover niemand te verantwoorden, vinden ze je niet leuk, volgen ze je toch lekker niet! Doei

Super trots op jou!

Rox

09 juni 2019

Mooi en duidelijk verwoord weer! Kijk altijd vol bewondering! Ga vooral zo door meid!

Anne

09 juni 2019

En dan niet te vergeten dat je daarnaast ook nog je 'gewone' werk hebt en een huishouden moet runnen! Trots op je! Je verdiend dit!

Tamara

09 juni 2019

Wow, hoe kunnen mensen toch een ander dingen misgunnen. Eigenlijk is het bijna werk, want je bent er maar mooi druk mee. Normaal wordt je ervoor betaald. Nu kost het je je vrije tijd en krijg je het betaald in de vorm van goederen. Dus zo gratis is het niet. Joh lekker laten kletsen die mensen en hopelijk zijn de zeikerds wat opgehelderd ????

Natasja

09 juni 2019

Niets van aantrekken. Instagram/bloggen/Youtube... het zijn allemaal dingen waar veel mensen geen kaas van gegeten hebben en het vooral gewoon niet snappen. Ze weten écht niet hoe het werkt. Maar daarom is een artikel waarin je het uitlegt wel weer heel fijn! Je doet t hartstikke goed meid!

Alida

09 juni 2019

Weer een heerlijk eerlijk verhaal van je

Nanc

09 juni 2019

Een eerlijke blog over hoe het echt is. Trots op wat jij bereikt hebt.

Laatste Instagram posts