Wie ben ik nou eigenlijk? Vrouw, moeder, vriendin, dochter?

11 juli 2018Door de ogen van

Wie ben ik nou eigenlijk? Vrouw, moeder, vriendin, dochter?

Hey daar.

Waar begin ik? Als eerste stel ik mezelf even voor: ik ben Sarah Eijssens/Rijneker geboren in Amsterdam, nu 26 jaar jong en moeder van 3 kinderen. Geregistreerd partner met mijn man Jason en nu woonachtig in een dorpje naast Amsterdam.

Waar wil ik over schrijven? En waarom? Toen lieve Eline mij vroeg iets te schrijven heb ik het heel erg lang uitgesteld tot nu. Maar waarom? De afgelopen weken voel ik me anders dan anders, toen ik hoogzwanger was maakte ik nog wekelijks foto’s zoals op mijn account te zien is. Stralend op elke foto, ook na de geboorte was ik zo gelukkig en happy maar na een aantal maanden viel ik in een soort gat. Je bent moeder 24/7, elk uur, elke minuut en elke seconde. Omdat ik lichamelijk nog even niet kan werken heb ik veel minder afleiding dan dat ik zou willen. Weggaan met 3 kids thuis is super lastig als je geen vaste oppas hebt of een man die onregelmatig werkt. Ook geeft het mij gewoon geen goed gevoel zonder die 3 te zijn.

Op feestjes kom ik dan wel weer helemaal los dan doet mijn man of familie alles met de kids en dat vinden ze dan ook prima! Dan ben ik niet de hele tijd met ze bezig, maar even later voel ik me ook daar schuldig om.

Alles wil ik goed doen, of beter gezegt perfect en ik weet ook wel dat dat onmogelijk is maar het is een stemmetje in mijn hoofd. Ben ik nou gek geworden? Of depri? Ik wil nog zeker leuke dingen doen en kan écht intens van ze genieten. Maar soms heb ik een duistere kant waardoor ik enorm chagerijnig (vooral tegen mijn man) en heel erg onredelijk kan zijn. Ik heb goede en slechte dagen zeg ik altijd. Dan ga je nadenken wanneer dit ontstaan is. Het klinkt gek maar veel vrouwen zijn onwijs verandert na een spiraal maar wel een spiraal met hormonen. Ik heb een koper spiraal? Daar kan het dus niet aan liggen. Maar misschien aan het feit dat ik tijdelijk onvruchtbaar ben voor het eerst in mijn leven?? Ik heb het niet zelf in de hand? Of ben ik gewoon op van altijd maar alles goed willen doen? Op social media gaf ik me altijd op voor brandrepoproepjes en ben ik vaak genoeg uitgekozen waar ik zo blij mee was! Maar op een gegeven moment was het allemaal teveel, niet meer bij te houden, foto’s inruil voor te leuke kleding. Dean naar school, zwemles ons andere huisje, financieel veel verandering echt mijn hoofd ontploft en nu probeer ik stabiel te worden. 3 kids in 4 jaar tijd is niet niks. 26 jaar zijn en je voelen als iemand van 70? Nee zo kan het ik het niet noemen want veel ‘ouderen’ staan juist vol energie in het leven en genieten vollop. Ik ben gewoon heel jong moeder en heb onwijs veel meegemaakt in korte tijd. Te denken valt aan: 2 keer verhuist, bungalow erbij 3 kinderen, hallo 3 kids!! Wauw ik besef het me altijd pas als andere het zeggen of als ik een foto van hun alle 3 bij elkaar heb. Maar om even om terug te komen op mijn intro. Wie ben ik? Sarah. Gewoon Sarah. Ja een moeder, ja een huisvrouw, ja een vrouw van. Maar ook een dochter, kleindochter, zusje, vriendin, nichtje, buurvrouw, ‘ Die ene vrouw van ‘’. Het lastige vind ik altijd dat vele maar doen alsof alles zo perfect gaat en leuk is. Hey kijk ons, kijk mij nou en kan ik ze dit kwalijk nemen? Nee want weet je ik doe precies hetzelfde. Daar wil ik dus mee stoppen. Ik wil gewoon zijn wie we zijn: een gezellige familie. Maar een familie waar ook vaak rommel is, rotzooi, discussies, vervelende kinderen, moeie kids, 10 kilo was, een vieze vaat een ondergesmeerde tafel, veel poepluiers, vermoeidheid ja alles wel zo’n beetje. Maar bovenal hebben we het fijn samen ondanks alles. Wees eerlijk tegen jezelf. Tegen andere en doe je niet anders voor zoals ik soms gedaan heb want uiteindelijk val je dan in zo’n diep gat net als ik! Waar uitklimmen moeilijker is dan erin vallen.

Liefs,
Sarah


Lieve Sarah, wat heb je dit eerlijk en puur geschreven. Zo ontzettend knap hoe je het allemaal maar voor elkaar boxt. Je doet het maar wel even met je kids en je man. Hang in there en blijf genieten van de kleine dingen jn het leven.

Liefs Eline 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties

Laatste Instagram posts