Welke autostoel kozen wij en waarom?

05 mei 2019 Speelgoed / gadgets, Reizen, Sponsored

Aanstaande zomer, begin juli, rijden wij met het gezin naar Frankrijk toe. Een lange rit van zo'n 12 uur staat ons te wachten. Dit wordt nog wat met een drukke kleuter en een dreumes van net één jaar. Maar anyway we hebben er super veel zin in en kunnen niet wachten om lekker met elkaar te genieten op de camping. Maar voordat we dus op de camping zijn moeten we eerst 12 uur in de auto zitten om er te komen. Je kan je wel voorstellen dat ik alles zo goed mogelijk wil regelen en dat betekent voor mij ook zeker een fijne comfortabele maar vooral veilige autostoel voor de kids. Senn is zo'n twijfelgeval van ga je op een ophoger zitten of zetten we je nog in de autostoel? Dat moet ik voor mezelf nog even goed bedenken dat ik het handigste vind met Senn.

Maar voor Foss ben ik eruit en al helemaal voorbereid. Ook omdat ik hem te zwaar vond worden voor de Maxi-Cosi hebben we laatst een hartstikke mooie autostoel uitgekozen. Maar waar let je dan op en wat weeg je af voordat je de keuze maakt voor een stoel? Veiligheid staat natuurlijk voorop, dat is logisch maar nu zijn de meeste stoelen in Nederland gekeurd en dus veilig. Maar hier zit naar mijn idee nog best wel wat verschil in, daarom ben ik me echt gaan verdiepen in de stoelen. Zo vond ik het erg fijn dat Foss voordat hij één jaar werd nog achteruit in de stoel zou zitten. Om die reden vielen er dus al aardig wat stoelen af en hield in nog een aantal stoelen over om uit te kiezen. Maar de stoel moest natuurlijk ook weer in de vooruitrijstand gedraaid kunnen worden zodat ik hem tot zijn vierde jaar zou kunnen gebruiken, ook nu vielen er dus weer een aantal stoelen af. Naast veiligheid vond ik comfort ook een grote must. We gaan natuurlijk een flink stuk rijden en als je dan eigenlijk niet heel lekker in een stoel zit zullen dit voor zowel Foss als ons een lange reis worden. Dus ik had redelijk wat eisen wat betreft een goede autostoel voor onze kleine man. Wat ik voor mezelf nogal een fijn idee vond was een stoel met ISO-fix deze klik je namelijk in een handomdraai vast in de auto en hoef je dus niet te klungelen met de gordel. Er bleef voor ons eigenlijk maar één stoel over die ik echt heel mooi vond qua uiterlijk en verder ook aan allen eisen voldoet. Dus Foss zit dus sinds kort heerlijk in de autostoel van NUNA, wij hebben voor het model NORR gekozen.

Ik raad niet gauw producten of dingen aan bij mensen maar deze stoel is zo'n ontzettende aanwinst bij ons thuis. Wat super handig is is dat je de stoel dus al vanaf de geboorte kunt gebruiken, dat betekend dat je kindje er dus al vanaf dag één in kan liggen. Super fijn om te weten dat je dan bijvoorbeeld geen Maxi-Cosi hoeft aan te schaffen en alleen maar deze stoel hoeft te hebben. De prijs van stoel is relatief hoog maar als je nagaat dat je er vier jaar mee kunt doen valt dat eigenlijk weer hartstikke mee. Het scheelt dus ook dat je hem zo lang kunt gebruiken waardoor de prijs door de jaren heen echt goed te doen is. Je krijgt ook echt waar voor je geld want de stoel is stevig, veilig, een mooi design én praktisch.

Lees vooral nog wat meer info op de website of volg ze op Instagram voor toffe inspiratie!

 

Liefs Eline

 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

1 reacties

Natasja

05 mei 2019

Lijkt me echt een hele fijne stoel! Ben ook benieuwd hoe een baby er in zit. Ik ga nog ff op onderzoek uit voor baby #2 komt in november ❤️