Wat geef ik per week uit aan boodschappen?

11 oktober 2019 Persoonlijk Shoptips

Hallo allemaal,

Vaak krijg ik de vraag wat geven jullie uit aan boodschappen. Sommige mensen vinden het lastig om hier eerlijk over te zijn en eerlijk aan te geven wat ze dan precies uitgeven. Voor mij is dit best lastig niet omdat ik het persé moeilijk vind om mensen mee te laten kijken in mijn leven. Maar meer omdat wij echt heel ‘slecht’ boodschappen doen. Wij zijn namelijk het type van: ‘joh wat gaan we nu weer eten vandaag’. Zo kijken wij niet per week wat we eten maar kijken we vooral per dag. Wel probeer ik mezelf te stimuleren dit dus per week te gaan doen omdat dit gewoon een hoop centjes scheelt, want ja ik ben dus een impulskoper en vaak ook nog zo éen die met een rammelende maag in de supermarkt staat en het liefst dus alles zou willen kopen. Met alles bedoel ik ook echt ALLES.

Waar doe je boodschappen?
Wij doen eigenlijk altijd boodschappen bij de Hoogvliet. Die zit bij ons om de hoek en vaak wandel ik dus even met de kinderwagen naar de supermarkt, wel zo handig! Kennen jullie deze winkel nog niet? Check het dan gauw want echt ik vind dit dus oprecht de meest fijne winkel en doe hier eigenlijk ook al boodschappen vanaf jongs af aan. Zo kwamen mijn ouders ook altijd al bij de Hoogvliet. (klik hier om de website te bekijken)

Hoe vaak per week doe je boodschappen?
Dit heb ik eigenlijk al stiekem een beetje verklapt net in mijn voorstukje maar wij doen eigenlijk wel een aantal keer per week boodschappen en in slechte weken doen we dit zelfs iedere dag. Maar dit probeer ik echt te beperken omdat ik oo keen tijd boodschappen bestelde merkte ik dat ik echt bewuster boodschappen deed. Dit wil ik eigenlijk weer zo doen omdat dit a. veel geld bespaard en b. je ook enorm veel tijd kan besparen. Toch moet ik mezelf echt vaker die schop onder de kont geven, maar merk ik ook door mijn werk dat dit toch vaak wat lastiger is. Zo werk ik regelmatig ook avonddiensten en hebben we weer ander eten nodig omdat Steef dan alleen met de kids eet. Het is gewoon af en toe puzzelen maar dat betekent niet dat ik nog steeds een goed voornemen heb om dus eenmaal per week de grote boodschappen te doen en dan af en toe tussendoor nog wat versproducten haal. 

Waar gaat je voorkeur naar uit? Huismerk of A-merk?
Dit is voor mij vrij simpel, ik ben niet heel moeilijk en kies dan vaak ook voor het huismerk omdat dit kwalitatief even goed is. Zo hebben ze bijvoorbeeld van de Hoogvliet het huismerk ‘gwoon’. Ik weet niet of jullie een supermarkt in de buurt hebben maar lees voor de grap eens wat er op het etiket staat, echt je gaat helemaal stuk. De teksten op deze producten zijn namelijk enorm droog, ik ga dus letterlijk stuk om die teksten. Tip van mij als je bij de Hoogvliet komt check die teksten dan even want hé dat maakt boodschappen doen gewoon een stuk leuker ;)

Hoe is de verdeling bij ons met het betalen van de boodschappen?
Steef en ik leven heel simpel zijn geld is mijn geld, dus ook voor de boodschappen. Zo hebben wij een gezamelijke rekening waar we beiden iedere maand geld op zetten, dit geven we uit aan de hypotheek, verzekeringen maar dus ook de boodschappen. Komen we geld te kort tja dan storten we even wat bij of pinnen we het met met onze eigen rekening. We zouden voor het mooie onze aparte rekeningen kunnen opheffen maar dat is veel gedoe, vooral met alle andere dingen die hieraf gaan zoals bijv telefoonrekening die we beide al hadden voordat we elkaak leerde kennen. 

Maar hoeveel geven jullie dan uit per week?
Ik heb op deze vraag echt enorm lang zitten broeden omdat ik het echt even niet wist. Maar als ik realistisch ben is het wel zo’n 200 euro per week. Dit is best wel veel als ik het zo opschrijf maar ik denk dat we toch wel snel aan dit bedrag komen. Zeker omdat we ook wel eens per dag boodschappen doen en dat loopt gewoonweg op. Als ik weer echt per week boodschappen doe kan ik denk ik wel zo’n 50 euro per week besparen en eerlijk is eerlijk dat is best de moeite waard. Dus voor mij een leerles beter inplannen wat we willen eten en niet als kip zonder kop de supermarkt induiken. Niet te vergeten dat hier ook wel de luiers, voeding etc alles bij in zit! Dus al met al kunnen we echt nog wel wat besparen dus ik neem me voor om weer per week te bedenken wat we allemaal nodig hebben en gaan eten want ik denk dat dit enorm veel geld scheelt. 

Ik ben heel benieuwd waar jullie boodschappen doen én of jullie nog tips hebben voor mij wat betreft besparen?

Let me know.

Liefs Eline

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

4 reacties

Robin

12 november 2019

Fijne blog om te lezen. Ik denk dat iedereen altijd wel bezig is met hoeveel geven wij nou uit! En laten we wel wezen de boodschappen zijn dit jaar wel duurder geworden. Wij eten 4 a 5 maaltijden per week Hello fresh en de rest bij albertheijn. En dat is €55 hello fresh en +- €100 AH. Ik denk op zich prima. Kan natuurlijk altijd minder als we minder snaai zouden kopen ;).

Luiers etc hebben we niet meer nodig (alleen voor mijn werk, maar dit hoort dan niet bij de boodschappen).

Anouk

12 november 2019

Leuke blog! Goed om eens te lezen wat anderen uitgeven. Wij doen 1x per week boodschappen. Meestal rond de €110 incl eten voor 5 dagen en gezin van 5. Soms nog een keer tussendoor voor iets kleins naar de super. Lidl en Dirk, soms dekamarkt.

De overige 2 dagen kookt schoonmoeder dus dan hoeven we niks te halen.

 

Azra

12 november 2019

Wij doen 1x per week de grote boodschappen. We bepalen van tevoren wat we dus eten de hele week. Door de weeks halen we wel vaak wat kleine dingen die dan op zijn voor het ontbijt oid. Wij zijn met zn 3en en geven nu ca. €80-€100 per week uit. Luiers haal ik vaak in grote getale en check op luierinfo de aanbiedingen. Hetzelfde met de billendoekjes. Haal dit vaak bij de Kruidvat van Zwitsal als een aanbieding hebben en doe dan echt lang mee. Ook toiletpapier haal ik vaak via Bol.com in grote getale waar we mega lang mee doen. Daar besparen wij, denk ik, wel n beetje op. En heel fijn om van tevoren te beslissen wat we eten :-).

Kim

11 november 2019

Wij doen wekelijks boodschappen! Menu maak ik op basis van wat er in de aanbieding is, luiers koop ik ook in de aanbieding. Check de website luieraanbiedingen.net daar zie je wat je betaald per luier, dus ideaal!

Laatste Instagram posts