Waarom ik het belangrijk vind dat ze weten dat ze nog een zusje hebben!

07 maart 2019Persoonlijk

Waarom ik het belangrijk vind dat Senn en Foss weten dat ze nog een zusje hebben? Dat is voor mij een hele duidelijke en vooral normale vraag. Natuurlijk wil ik dat zij weten dat ze nog een zusje hebben. Voor mensen die dit niet hebben meegemaakt kan het soms best gek klinken dat wij het nog zoveel over haar hebben of dat ik het vooral veel over haar wil hebben. Maar hoe doe ik dit dan? 

Zoals de meeste van jullie weten ben ik tussen Senn en Foss nog zwanger geweest van een meisje, Skye. Met 24 weken ben ik van haar bevallen en dit heeft een enorme impact gehad voor ons het en hele gezin. In ons huis ''leeft'' Skye ook nog enorm, zo staat er een foto van haar op de kast en hebben we het vaak over haar. Vooral Senn weet hier natuurlijk veel vanaf omdat hij een stuk ouder is als Foss. Maar ook betrek ik Foss al bij zijn zusje, dit is voor mij belangrijk. Maar hoe betrek ik de kinderen bij haar én hoe leg je uit wat er gebeurd is. Toen ik zwanger was van Skye was Senn al oud genoeg om dit mee te krijgen en zo wist hij dus ook dat ik ineens geen baby meer in mijn buik had. Om die reden is Senn altijd flink betrokken geweest bij het verlies van Skye. Maar hoe ouder hij wordt hoe meer hij soms ineens over haar wil praten. Dan zegt hij ik wil mijn zusje terug, ik wil dat ze uit de sterretjes gaat. Ja dan breekt je moederhart wel een beetje maar ook vind ik dat enorm lief omdat hij toch ook echt bezig is met haar. Op welke manier heb ik het nog meer over haar? Ik heb een leesboekje waar op een kindermanier vertelt wordt wat het is om een sterren broertje of zusje te hebben. Maar daarnaast heb ik heel veel foto's van haar én spulletjes in haar bewaardoosje. Ik merk dat Senn het fijn vindt om af en toe een verhaaltje te horen over zijn zusje of spulletjes van haar te zien, hij kan namelijk enorm gevoelig zijn en heeft dit dan even nodig. Vooral omdat hij super veel vragen heeft met wat er is gebeurd en ik hem op deze manier een beetje gerust kan stellen. 

Maar hoe betrek ik de kids nog meer bij haar? Zo wil ik op haar verjaardag wat leuks doen, zodat het niet een beladen dag is maar een dag die we vieren en voorl even met elkaar zijn. Juist om het een stuk minder beladen te maken en te laten zien aan de kinderen dat we speciaal voor haar iets moois en leuks doen op die dag! 

Foss weet natuurlijk nog weinig van zijn zusje maar als hij wat ouder is gaat hij dit meer begrijpen, ik wil niet dat dit een onderwerp is waar we thuis niet over kunnen praten, nee ik wil er juist zo open mogelijk over zijn voor de kinderen. Ik wil laten zien dat ik trots op hen ben maar ook trots op ons meisje die ons heeft geleerd de kleine dingen in het leven te waarderen, lief te hebben en blij te zijn met wat je hebt! Die lieve Skye heeft ons een zoveel sterker gezin gemaakt, dit is iets wat zij ons heeft gegeven en waar ik haar enorm dankbaar voor ben. Natuurlijk blijft het oneerlijk en had ik haar het liefste hier gehad maar ik probeer te mooie dingen te koesteren en de herinneren die we van haar hebben levend te houden. Voor altijd in ons hart. 

Liefs Eline 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties

Laatste Instagram posts