Voorleesontbijt 2019, stimuleren jullie dit?

23 januari 2019Speelgoed / gadgets

Voorleesontbijt 2019, stimuleren jullie dit?

Tegenwoordig wordt er een stuk minder voorgelezen aan de kids, hoe bizar ook maar het is echt waar. Lezen jullie je kids bijvoorbeeld regelmatig voor? Lees gauw verder?

Zoals ik in het voorstukje al vertelde wordt er een stuk minder voorgelezen aan de kinderen tegenwoordig. Veel kids verdwijnen achter een tablet of tv maar voorlezen schiet er dan dus veelal bij in. Ik zal niet zeggen dat Senn nooit tv kijkt of achter een tablet zit Nee integendeel ik ben af en toe net zo lui of makkelijk om hem even voor de tv te zetten zodat ik kan koken, de was kan doen etc. Maar dat betekend niet dat ik geen tijd meer maak om mijn kids voor de lezen. Integendeel ik doe dit al sinds Senn klein is en zit nu zelfs met Foss en Senn samen een boekje te lezen. Het is niet alleen even gezellig quality time nee het is een onderdeel van ons avondritueel. Als ik Senn naar bed breng lezen we vaak samen een boekje heerlijk vind ik het om samen met hem te lezen en lekker te kroelen voordat hij naar bed gaat. Dit stimuleert de taalontwikkeling en natuurlijk zijn fantasie want hij bedenkt zelf in zijn hoofd hoe dat verhaaltje precies gaat. Toen hij kleiner was leerde we doormiddel van boekjes ook nieuwe woordjes en ik denk dat hij nu met de verhaaltjes ook nog woorden bijleert.

Zoals ik net aangaf lees ik Senn dus enorm veel voor, maar Foss kan niet achter blijven. Ook hij zit lekker bij paps of mams op schoot en mag dan meekijken naar de verhaaltjes en plaatjes in het boekje. Voor Foss heb ik ook al een aantal boekjes aangeschaft.

Vandaag is het nationaal voorleesontbijt in Nederland. Het ontbijt is van 23 jamuari t/m 1 februari. Heb jij je kindje voorgelezen of ga je dat nog doen vandaag? Vergeet dan niet dat dit de ontwikkeling stimuleert maar dat het ook gewoon ontzettend gezellig is om samen een boekje te lezen.

Van Lilliputiens kreeg ik een aantal mooie boekjes opgestuurd, nu weten jullie van mijn vorige blog dat ik ontzettend fan ben van dit duurzame en mooie merk. Maar de boekjes zijn gewoon wauw! Het is echt gericht op de leeftijd van het kind, zo heb ik echt ontdek boeken gekregen. Wij kunnen daar echt uren van genieten. Zie mijn foto’s om te zien hoe enthousiast Senn en Foss zijn over de boekjes. Ik hoop dat jullie ook lekker gaan lezen met de kids want wat is nou belangrijker dan even samen met je kinderen zijn, even die één op één aandacht speciaal voor hem of haar?

Heel veel leesplezier allemaal en geniet van je kids!

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties

Laatste Instagram posts