Verre reizen met kinderen, kan dit?

06 maart 2019 Persoonlijk

Zoals de meeste van jullie weten gaan wij eind maart een reis maken naar Cuba. Vaak als ik het vertel zeggen mensen ga je dan met de kinderen of zonder? Als ik dan vertel dat de kinderen gewoon gezellig meegaan krijg ik vaak de vraag durf je dat wel aan zo ver vliegen met de kinderen? Dan denk ik... Ja waarom niet? We zijn met Senn ook al vaak gaan vliegen en ook de langere vluchten hebben we met hem gedaan. Heerlijk als je het mij vraagt. En of het een onderneming is om zo ver te vliegen met twee jonge kinderen? Ja maar dat is een reisje naar bijvoorbeeld een huisje in Center Parcs ook. Want waar je ook heen gaat je moet zoveel spullen meenemen voor je kinderen.

Wij reizen dus zeker wel met onze kids. Het is meer dat het financieel niet haalbaar is om altijd maar ver te kunnen gaan maar anders zou ik graag de hele wereld over willen met mijn twee jongens. De eerste keer vliegen was toen Senn nog geen drie maanden oud was. Dit was juist ideaal, ik gaf tijdens het stijgen de kleine man een flesje en hij ging lekker slapen, geen last gehad van zijn oortjes of iets. Verder sliep hij bijna de hele vlucht, heerlijk juist als ze zo klein zijn dan maken ze een stuk minder mee omdat ze nog zoveel slapen. Deze vlucht was dan niet heel ver, we vlogen naar Zweden omdat mijn broer ging trouwen. Maar we hadden wel direct ervaren hoe het vliegen met een kleintje zou zijn. Naar mate hij ouder werd moesten we wat meer rekening houden met bijvoorbeeld vermaak in het vliegtuig. Zo had ik vaak een leuk boekje mee, wat speelgoed, wat lekkers en een tablet, op die manier vermaakte Senn zich prima gedurende de vlucht.

Toen Senn net twee was vlogen we naar Curacao, heerlijk hoor maar wel een vrij lange vlucht. Ook deze keer had ik wat spulletjes mee om de vlucht soepel te laten verlopen. Maar tijdens deze vlucht had Senn een eigen stoel (omdat hij twee was) en daar zat een televisieschermpje waardoor hij zich goed kon vermaken. Op dit schermpje kon Senn spelletjes spelen, filmpjes kijken en zich dus uren vermaken. Ook vind ik het niet erg als hij bijvoorbeeld even een stukje wil lopen en dat deed hij dan ook. Ook is Senn vanaf zijn geboorte gewend overal in slaap te kunnen vallen, zo sliep hij ook een lang stuk van de vlucht waardoor de tijd erg snel ging. Ik denk dat ik meer moeite heb met lange vluchten dan die kleine vriend van me.

Eind maart gaan we weer een langer stuk reizen, Cuba is de bestemming deze keer. Maar we vliegen nu niet met één kind nee we gaan met zijn allen. Foss gaat dus ook gezellig mee, voor hem zal het de eerste keer vliegen worden. Maar nogmaals ik maak me geen zorgen, zolang ik maar genoeg te eten, drinken, speelgoed en boekjes meeneem moet dit helemaal goedkomen. Foss is vrijwel hetzelfde qua Senn met vermaken, hij kan goed zelf spelen dus als ik wat leuke spulletjes mee neem voor onderweg komen we die tien uur vliegen wel door!

Maar nu hebben we het alleen over de vlucht gehad, maar als we gearriveerd zijn moeten we ons daar natuurlijk ook vermaken met elkaar. Dit komt vaak vanzelf goed, overdag spelen de kids lekker in het water, op het strand of in de zee en wij? Wij gaan waar de kinderen zijn haha. Heerlijk spelen aan de kust, zandkastelen bouwen en dergelijke. Maar dan hoor ik vaak ook de vraag hoe doen jullie dit in de avond dan? Zo hoor ik vaak dat ouders na het eten op hun balkon zitten terwijl de kinderen slapen... Dit doe ik eigenlijk vrijwel nooit, of mijn kleintjes moeten echt even een avondje rust nodig hebben dan kies ik natuurlijk voor hun. Maar over het algemeen doen we met Senn vaak een siesta, dit plannen we vaak aan het einde van de dag zo rond een uur of vijf. Senn gaat dan eerst lekker douchen en dan zijn bedje in samen met ons heerlijk even rusten. Dan zijn we zo rond zeven uur weer uitgerust om lekker te eten en nog een lang stuk van de avond mee te pakken. Toen Senn wat kleiner was deden we dit ook al en sliep hij overdag aan het zwembad onder de parasol. Als hij in de avond dan moe werd sliep hij in de buggy en konden wij nog gezellig in het hotel een drankje doen. Senn heeft hier nooit last van gehad, die sliep gelukkig overal en sliep dan ook vrij vast.

Met Foss gaan we dit uiteraard ook proberen en ik hoop van harte dat hij ook lekker aan het zwembad kan slapen, of in de avond in de buggy in slaap valt zodat wij ook nog kunnen genieten van de avond. Zelf denk ik dat hij dit ook wel doet omdat hij nu vaak genoeg in de wagen in slaap kan vallen, dit zal dan op vakantie niet anders zijn denk ik zo.

Dus een vakantie naar een verre bestemming is naar mijn mening gewoon te doen. Het ligt er maar net aan hoe je er zelf in staat, ben je zelf een beetje relaxt en ontspannen dan zijn je kids dit vaak ook. Dus lieve mensen geniet vooral van alles wat het leven je brengt met die kleintjes!

 

Liefs Eline

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

2 reacties

Danielle

07 maart 2019

Heel fijn artikel. Precies hoe wij er ook mee om gaan. Ik het werkelijk nog nooit op me balkon moeten zitten. Zorgde dat hij voordat we uit eten gingen sliep en ik had de avond voor mezelf. Lekker genieten en de wereld ligt aan je voeten. Ook mét kids. Voordat Jesse 3 is heeft hij 7 keer gevlogen waarvan 4 vluchten van 10 uur of langer.


Karlijn

06 maart 2019

Wat tof zeg!!

Wij zijn eind vorig jaar naar Thailand geweest, met ons 3.5 jarige zoontje. Heel herkenbaar de vragen, gaan jullie met zijn drieën?

Heel eerlijk, de 1ste 2 dagen waren zwaar. Maar wat hebben we genoten. Vooral nu ook nog want hij heeft het er nog vaak over.

Geniet van de voorbereidingen!