Spaghetti aglio e olio

09 januari 2021 Recepten

Heb jij eens van spaghetti aglio e olio gehoord?
Het is de meest simpele pasta die je kunt maken, met een ‘saus’ van olie en knoflook is dit zo gepiept. Dit recept staat binnen 15 minuten op tafel. Top na een dag werken en uitgehongerde kids dus haha. 

WAT HEB JE NODIG? (2 volwassenen en 2 kinderen) 
- Pasta 250 gram
- 4 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie (soms wat meer)
- 1,5 theelepel chilivlokken of een halve (rode) chilipeper in fijne stukjes gesneden.
- Parmaaanse kaas
- Peterselie

AAN DE SLAG.

- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wij kiezen altijd voor spaghetti omdat hier de olie lekker over de sliertjes verdeeld wordt. Je kunt uiteraard ook een andere pasta nemen. 
- Terwijl de pasta in de pan ligt beginnen we met het snijden van de knoflook. Wij snijden 2 tenen in dunne reepjes en de overige 2 tenen pers ik fijn. 
- Snijd de chilipeper in fijne stukjes. 
- Doe de olijfolie in een hapjespan of wokpan, als je olie heet ik kunnen de knoflook en de chilivlokken erbij. Bak de knoflook totdat deze goud begint te kleuren. Niet te lang bakken anders word je knoflook bitter! 
- Zelf doe ik er ook wel eens knoflookgarnalen bij die bak ik dan nu mee met de knoflook en de peper. 
Als ik er geen garnalen bij bak zet ik op dit moment het vuur laag en doe ik ongeveer 3 eetlepels van het kookvocht van de pata erbij. Als ik de garnalen er wel bij bak doe ik er vaak maar 1 eetlepel kookvocht bij. 
- Zodra de pasta k,laar is giet je deze af en doe je de gekookte pasta in de pan met olie. Even goed doorroeren en parmazaanse kaas erover raspen. Doe er wat peterselie over en klaar is kees! 

Serveer de pasta met een lekker salade en een goed glas wijn.

Eetsmakelijk!

Deel je het met me als je dit recept hebt gemaakt, vind ik leuk!

Liefs Eline 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties