Slaapritme Foss, met dé tip voor doorslapen!

13 februari 2019Persoonlijk

Lieve allemaal zoals we allemaal weten slapen baby's bij de geboorte niet door. Dit is vaak de eerste weken zo en dan wordt je geleefd vaak door liefde maar soms ook door vermoeidheid. Na een aantal weken gaat het slapen vaak een stuk beter en kun je zelf als kersverse ouders je rust weer wat meer pakken. Dit vond ik bij Senn een heerlijk moment die sliep al in de kraamweek door dat was zo ontzettend fijn. Bij Foss ging dit een stukje anders. Na de eerste week sliep hij al gauw 6 uur achter elkaar en leek dit al gauw op doorslapen. Nu is dit een hele tijd goed gegaan, daarna hebben we veel gedoe gehad met zijn voeding en leek doorslapen al gauw van de baan. Is dit nog steeds zo of hebben we ondertussen een rustige slaper? 

Onrustige baby of toch iets anders?

Foss is altijd al een onrustigere baby geweest vergeleken met Senn, dit maakt natuurlijk niets uit maar als mens heb je gewoon je slaap nodig. Foss heeft de eerste zes maanden van zijn korte leventje heel erg onrustig geslapen. Dit had achteraf alles te maken met zijn koemelkallergie. We hebben uren in de tuin gewandeld met de wagen, rondjes lopen en hopen dat hij zijn slaap kon vatten, daarnaast hebben we ook avonden en nachten met hem op onze arm lopen wiegen door het hele huis. Hij had pijn, veel pijn. Maar toen wij eindelijk via de kinderarts in het ziekenhuis de goede voeding voorgeschreven kregen ging dit steeds beter! Hij werd rustiger én sliep heerlijk door, nu konden wij dus ook weer wat meer onze slaap vatten wat mij zeker een leukere moeder maakt. Ik kreeg meer rust en had dus ook een wat langer lontje voor de kinderen en voor Steef.

Toen wij vorige maand ineens weer een onrustige baby hadden die wel sliep maar ineens wakker werd voor voeding in de nacht dacht ik in eerste instantie aan een sprongetje. Ik hield mezelf voor moet een fase zijn dat kan niet anders. Maar weer niet slapen breekt je op en daarom heb ik vorige week een oproepje op mijn instagramstory gedaan met hierin de vraag of er tips zijn voor doorslapen van een baby. Ik kreeg ontzettend veel tips binnen en had in de story ook aangegeven dat Foss om 19.30 uur vaak een papfles van 180 cc krijgt en dan rond een uur of 2.00 uur in de nacht weer wakker werd voor een nieuwe papfles waar hij gerust 210 cc naar binnen tikte. Dus ik dacht zijn buikje moet toch vol zitten. Senn kreeg als baby eigenlijk nooit een papfles omdat hij gewoon doorsliep, nu dacht ik dat Foss wat hongeriger was en dus die papfles wel nodig zou hebben. Nou niets was minder waar! Ik kreeg zo vaak de tip met STOP MET DE PAP! Dit kan je kind zijn buikje onrustig maken waardoor hij juist wakker wordt, ook vertelde mensen dat baby's juist onrustig kunnen worden van de papfles omdat dit ze energie geeft terwijl ze juist moeten slapen. Terwijl ik ook ontzettend veel reacties kreeg met de papfles misschien wat dikker maken heb ik er toch voor gekozen om de papfles helemaal weg te halen. Waarom ik zo'n keuze maakte... Nou ik ben naast de tips natuurlijk ook even mijn beste vriend google gaan vragen naar het effect van een papfles voor de nacht. Daar kwam ik een artikel tegen die heel duidelijk uitleg gaf over het effect van pap. Je moet het dus zo zien, je moeder eet een boterham voor het slapen gaan en slaapt de nacht heerlijk door, terwijl als ik bijvoorbeeld een boterham eet ik na twee uurtjes wakker word van een powernapje en energie heb voor tien. Ik kon me in dit verhaal wel vinden omdat Foss inderdaad erg wakker lijkt te zijn na zijn papfles. 

Hoe gingen de eerste nachten met Foss na het stoppen van de papflessen? 

Nou daar gingen we, ik gaf Foss om 19.00 een flesje van 150cc zonder ook maar iets van pap toegevoegd te hebben ging onze kleine man heel rustig slapen. Normaal gesproken draait hij ontzettend in zijn slaap maar nu leek hij juist heel rustig te slapen en lag hij voornamelijk stil. Om 23.00 uur heb ik nog een flesje van 150cc zonder pap gegeven. En raad eens? Meneer werd de volgende ochtend om 8.30 uur pas wakker! Ik wilde alleen niet te vroeg juichen en dacht dat het wel eens toeval kon zijn. De volgende twee dagen heb ik dit weer zo gedaan en meneer slaapt de hele nacht rustig door zonder wakker te worden. Het mooie is dat hij ook op de dag een stuk vrolijker en uitgeruster lijkt. Hij slaapt nu dus weer heerlijk van 19.30 uur tot +- 8.30 uur. Heerlijk wij hebben onze rust en onze rustige baby weer terug. 

Had ik ooit gedacht dat pap juist dit effect zou hebben?

NEE! Never ik had nooit gedacht dat Foss juist pijn, kramp, onrust etc zou ervaren van de papfles. Waarom ik hier niet eerder aan gedacht heb, tja omdat ik het dus gewoonweg nooit had verwacht. Foss is een heerlijk mannetje maar ik blijf een doodgewone moeder die niet alles weet. Dus ik was mega blij met de tips die we hebben ontvangen over het stoppen met de pap. Voor alle mama's out there die ook hun kleintje pap geven en onrust ervaren wie weet ligt het dus wel aan de pap? Niet geschoten is altijd mis toch? 

Ik wil iedereen bedanken die me zei te stoppen met de pap en thankgod voor de heerlijk rustige nachten! 

Liefs Eline 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties

Laatste Instagram posts