Ritme Foss 9 maanden

18 maart 2019Persoonlijk

Na steeds vaker de vraag te krijgen wat het ritme van Foss is dacht ik dat het wel leuk was om er een blog over te schrijven. Vaak is het namelijk best wel een gepuzzel wat en hoe met je baby. Ik schrijf in deze blog Foss zijn ritme qua slapen, eten etc. Benieuwd? 

Foss is ondertussen alweer negen maanden oud, NEGEN MAANDEN! Bizar hoe snel de tijd gaat en hoe lang wij ook hebben moeten dubben met wat een goed ritme voor ons kleine ventje is. Nog steeds hebben we wel eens dagen dat we denken is dit wel het juiste ritme, of moeten we weer wat veranderen in het ritme van de kleine man? 

Maar over het algmeen hebben we een redelijk duidelijk ritme en we merken ook dat Foss hier baat bij heeft, natuurlijk zit ik niet aan mijn huis gekluisterd en valt Foss regelmatig in slaap tijdens een ritje in de auto. Maar toch probeer ik zoveel mooie rust, reinheid en regelmaat in het huis te maken. Deze welbekende drie RRRen heb ik van mijn moeder meegekregen. Zij zorgde er vroeger bij ons ook voor dat er rust en regelmaat in huis was en dit heeft naar mijn idee veel goeds gebracht. 

Maar wat is dan precies Foss zijn ritme? Komtie ;)
Tussen 7.00 en 8.00 uur een fles van 180CC (mocht hij deze niet willen dan een boterhammetje met wat water).
9.30 uur Fruithapje, dit kan van alles zijn. Maar Foss is ontzettend gek op mango! Maar zo vind ik het ook leuk om een hapje te maken met verschillende smaken en soms krijgt hij ook gewoon een fruitpotje. 
Na zijn fruithapje gaat hij vaak nog eventjes naar bed. Dit slaapje varieert van één uurtje naar soms wel twee en een half uur. 
Tussen 12.00 uur en 13.00 uur krijgt Foss een lekkere boterham. Ook varieert zijn beleg enorm. Zo geven we soms appelstroop, soms smeerworst maar ook wel eens een gebakken eitje. Foss krijgt geen koemelk dus daar houd ik met zijn beleg op brood natuurlijk ook rekening mee. 
Na zijn boterhammetje gaat hij vaak nog eventjes spelen maar dan zie je hem al gauw weer moe worden en gaat hij weer naar bed voor zijn tweede slaapje. Vaak slaapt hij in de middag een uurtje. 
Na zijn slaapje krijgt hij wat te drinken, roosvicee, water of slappe thee daarbij geef ik vaak een soepstengeltje of een lange vinger. Het is dan vaak rond half 4 in de middag. 
Om 17.30 uur is het tijd voor het avondeten, vaak heb ik voor Foss een groentehapje zelf gemaakt of een potje. Ook dit varieert in de tijd die ik die week heb gehad om hapjes voor te bereiden. Maar als wij iets eten wat Foss bijvoorbeeld ook al kan eten dan eet hij lekker met de pot mee. DIt maak ik uiteraard wel een stukje fijner als dat wij dat eten. Als toetje kan hij natuurlijk geen yoghurt of dergelijke verdragen, maar om hem toch een toetje te geven krijgt hij vaak nog een beetje fruit na zijn eten. Heerlijk vindt hij dat!
Rond 19.00 uur gaat Foss naar bed soms is dit 18.30 uur en soms 19.30 uur dat ligt er maar net aan hoelaat hij in de middag wakker is geweest. Wel zorg ik ervoor dat hij voor het slapen gaan lekker in bad of onder de douche gaat. Zo gaat hij schoon en fris zijn bedje in maar is er voor hem ook een soort van duidelijkheid dat hij weet dat hij na het badritueel lekker naar bed gaat. Dit deed ik bij Senn eigenlijk ook altijd omdat ik het idee heb dat de kids daar rozig van worden en toch al wat vermoeider zijn als ze gaan slapen en buiten dat vind ik niks lekkerders dan lekker schoon en fris je bedje in! 
Als ik Foss in de avond in bed leg geef ik hem vaak een flesje van 120CC zijn buikje zit hier net vol genoeg van om in slaap te vallen. Rond 23.00 uur geef ik hem vaak nog een flesje van 150CC maar vaak drinkt hij één van de flessen niet helemaal leeg waardoor hij vaak zo'n 180CC voor de nacht binnen heeft. Vaak wordt hij dan in de ochtend rond 7.00 uur a 8.00 uur wakker en staat zijn fles dus weer op hem te wachten. 

Zoals jullie lezen krijgt Foss dus vaak nog maar twee flessen per dag. Dat is niet extreem veel maar omdat hij zoveel vaste voeding eet zijn die flessen ook niet meer nodig. Het enige aandachtspunt is wel dat hij voldoende vocht binnen moet krijgen. Daar moeten we hier binnen het gezin alert op zijn en we bieden hem dan tussendoor ook elke keer drinken aan. Elke slokje is er een denk ik zo maar! 

We hebben een tijd een hele onrustige baby gehad omdat we PAP flessen aan Foss gaven, hij kon hier dus helemaal niks mee. In plaats van lekker rustig in slaap te vallen werd hij juist ontzettend onrustig. Nu is dat helemaal voorbij en slaapt hij lekker rustig door. 

Hopelijk hebben jullie iets aan deze blog gehad en wie weet hebben jullie nog tips voor mij. Ik ben benieuwd. 

Liefs Eline 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

2 reacties

E

19 maart 2019

Mijn zoon eet lactose vrij en ik kan de alpro soya yoghurt uit de koeling aanraden. Hij vind het super lekker en geen toegevoegde suiker. Voor als hij eraan toe is;)

Lynda

18 maart 2019

Hi Eline,

Leuk om te lezen dat Nina van 11 mnd nagenoeg hetzelfde ritme heeft. Enige verschil dat zij rond 14 uur nog een fles wegtikt.

Tipje; zij heeft ook kma, dus ik geef haar alpro yoghurt als toetje. Arts vindt dat ook een prima alternatief. Yara van bijna 5 eet ook regelmatig Alpro. Zij is in principe van de kma af maar ik ben niet zo van zoveel koemelk. Ze blijft er toch een beetje op reageren.

 

Laatste Instagram posts