Parelcouscous salade met pesto

16 februari 2021 Recepten

Afgelopen week deelde ik mijn parelcouscous salade met pesto. Daar werd weer heerlijk op gereageerd en of ik dus het recept wilde delen. Nou heel eerlijk het is echt het meest makkelijke ever maar ik wil jullie uiteraard een handje helpen en deel het met liefde. Dit vind ik bijvoorbeeld in de zomer ook erg lekker met een stukje kip van de bbq erbij. Maar voor in de winter kan het natuurlijk ook prima. Wij aten flamkuchen met deze salade ernaast en ik at hem ook nog lekker als lunch! 

Wat heb je nodig?
Parelcouscous
Feta blokjes met kruiden (van apetina)
cherrytomaatjes
Komkommer
Bosuitje
Zoete punt paprika
Rucola sla
Verse groene pesto

Wat moet je doen?
Kook de parel couscous zoals op het pakje staat. Snijd ondertussen de bosui fijn, de cherrytomaatjes in 4 stukken, de komkommer in blokjes en de puntpaprika in kleine stukjes. Wanneer de parelcouscous klaar ik laat ik hem altijd even schrikken met koud water en doe ik er daarna een klein scheutje olijfolie of zonnebloemolie door waardoor het geheel niet zo aan elkaar blijft plakken. Wanneer de parel couscous afgekoeld is doe ik de gesneden groente erdoorheen. Ook doe ik er een aantal handjes rucola sla door. De feta kaas naar smaak erdoor de een vindt wat meer lekkerder terwijl de ander juist wat minder lekker vind. De garnering is dus geheel aan jezelf wat je lekker vindt of niet. Als je alles in de bak hebt gedaan kun je als laatste de pesto toevoegen. Ik deed zelf 3 eetlepels erdoorheen maar had ook een grote salade gemaakt! Roer alles door elkaar en voila je kunt genieten van een lekkere lunch of een lekkere salade voor bij het avondeten. 

Liefs Eline 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties