Ontbijtmuffins met granola

16 februari 2021 Recepten

Zoals jullie weten deel ik regelmatig leuke dingetjes via stories wat ik bak, kook en dus eet. Jullie vinden dit vaak zo leuk dat mijn berichteninbox ontloft en ik dan het recept weer voor jullie uitschrijf. Zo ook met deze muffins, het zijn muffins gemaakt voor het ontbijt. Ze vullen ook enorm en zijn daarom dus goed geschikt om mee te ontbijten. Het zijn suikervrije muffins die de kids bijvoorbeeld ook mee mogen nemen als lunch. Is toch weer een feestje voor in de lunchtrommel toch?!

Wat heb je nodig?
200 gr zelfrijzend amandelmeel (van koopmans)
3 eieren
50 ml melk
4 el appelmoes
2 tl kaneel
70 gr rozijnen
jam, ik koos voor aardbei
granola, ik vind zelf de granola van rude health lekker met honey nuts.
zout

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng ondertussen de eieren en de melk door elkaar, ik gooi dit in mijn keukenmachine maar dit kan ook met de hand met bijv een garde. Voeg de appelmoes en de kaneel toe. Voeg dan het zelfrijzend amandelmeel toe, 2 eetlepels granola en een snufje zout. Meng alles goed door elkaar. Als laatste voeg je de rozijnen toe en roer je het geheel door elkaar. Verdeel het beslag over de vormpjes, ik heb zelf een bakplaat met al muffinvormpjes erin. Ik gebruikte papieren vormpjes maar wellicht zijn siliconen beter omdat dan het beslag wat minder blijft plakken. Bak ze in 25 minuten gaar, houd het goed in de gaten want zoals ik altijd zeg iedere oven is anders! 

Laat de muffins afkoelen, verdeel wat jam over de bovenkant en strooi wat granola eroverheen. Ze zijn dan helemaal ready to eat! 

Liefs Eline 

*Dit recept komt van: uitpaulineskeuken. 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties