Ons weekend bij BoerenBed

27 juni 2021 Reizen

Het is alweer een tijdje geleden dat wij logeerde bij BoerenBed. Maar alsnog wilde ik hier graag iets over schrijven zodat ik jullie vragen kan beantwoorden en onze ervaring kan delen. Dit was namelijk de allereerste keer dat wij in een BoerenBed accomodatie sliepen of uberhaupt het BoerenBed concept uit gingen proberen. 

Het weekend van 7 mei was het dan zover, ons weekend bij BoerenBed stond voor de deur! We sliepen bij Landgoed Volenbeek, een leuke boerderij waar van alles te doen was. Maar daar kom ik zo op terug. 
Steef was in eerste instantie namelijk vrij huiverig om een weekend bij de boer te slapen zonder stroom, want jawel op de BoerenBed campings is er geen stroom, je gaat dus echt even back to basic. Ik had er juist ontzetttend veel zin in en dacht alleen maar dat moet toch wel goedkomen. Online had ik al gelezen dat je bij de boer je telefoon etc gewoon kunt opladen dus echt zonder stroom zaten we niet! 

Steef maakte zich vooral zorgen om de flesjes in de ochtend, even gauw water koken met een waterkoker is natuurlijk heel handig. Maar nu moesten we water warm maken op vuur, we hadden hier vantevoren over nagedacht want we zorgde ervoor dat we in de avond een thermosfles vulde met warm water zodat Joes in de ochtend een warm flesje kon drinken en dit niet heel lang hoefde te duren. Met een beetje voorbereiding is het dus zeker goed te doen! 

De jongens vonden het koken op echt vuur fantastisch we maakte een vuurtje, bakte marshmallows, grilde broodjes en hadden de tijd van ons leven. De camping/boerderij is klein en gemoedelijk waardoor beide jongens zelfstandig rond konden lopen normaliter vind ik dit met Foss altijd een beetje spannend. Maar de boerderij was zo overzichtelijk waardoor hij zelf naar diertjes kon of de trampoline. We hoorde ze praten, spelen en lachen vanaf de tent dus dat was echt heel erg fijn. 

Tijdens het weekend konden de jongens helpen bij het eten geven van de geitjes, knuffelen met de konijntjes, helpen met de eieren verzamelen bij de kippen, de koeien melken, spelen in de hooischuur, fietsen of rijden op de tractoren en fietsjes die in en rondom de schuur stonden. Daarnaast was er een grote trampoline die favoriet was bij de jongens. Het leuke aan Boerderij Landgoed Volenbeek is is dat zij een alpaca genaamd Speech hebben waar je dus mee mag wandelen, dit hebben wij ook gedaan en leverde hilarische foto's op. 

De boerderij ligt vlakbij Harderwijk, je kunt hier natuurlijk ook nog even naartoe. De boerderij heeft enorm veel koeien, bij ons waren er ook veel kalfjes die vooral Foss erg schattig vond, hij hoopte dat er eentje geboren zou worden het weekend dat wij er waren maar helaas was dit niet het geval. Maar wie weet hebben we ooit nog dat geluk!

Tijdens het weekend was wer nog een pizza avond, er werden pizza's vers gebakken op het pleintje op de boerderij en zo genoten we allemaal van een verse pizza en gezelligheid. Voor ons was het een topweekend die omgevlogen is. Ik denk ook zeker niet dat dit de laatste keer is dat wij verblijven op een boederij van BoerenBed.

Benieuwd welke boederijen er nog meer zijn neem dan een kijkje op de site.

Of meer benieuwd naar Landgoed Volenbeek, klik dan hier

.Liefs Eline 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties