OMY, taking 'momlife' to the next level!

03 maart 2019Persoonlijk

Op drie april wordt Senn gewoon alweer vier jaar! Hoe snel is die tijd gegaan dan? Ik kan me nog herinneren dat ik hem voor het eerst zag en hij voor het eerst in mijn armen lag. Ik weet nog goed dat iedereen tegen me zei: 'pas maar op de tijd gaat zo snel'. Nou niks aan gelogen want jeetje wat is de tijd toch omgevlogen!

Ja lieve mensen het is gewoon alweer bijna vier jaar geleden dat ik voor het eerst moeder werd, voor het eerst die oerkracht voelde als moeder zijnde. Ik had geen idee wat me te wachten stond, net zoals iedere andere kersverse moeder weet je gewoon niet wat je overkomt. Je bent na een (leuke of minder leuke) zwangerschap ineens moeder. Natuurlijk had ik me voorbereid op het moederschap, maar denk dan vooral aan de praktische zaken zoals: kamertje, kleertjes alle spullen vooral maar verder had ik geen idee! Zo wist ik bijvoorbeeld echt niet dat die krampjes van een baby niet niks zijn, dat die verantwoordelijkheid echt aan je kan vreten.. Nee op zulke dingen had ik me niet voorbereid, dat overkwam me. Maar vanaf het moment dat Senn geboren was had ik het in me, ik ben moeder! En nu bijna vier jaar later ben ik ook echt het 'moeke' type, die geniet van de kleine dingen, van je kindjes het samen zijn en alles wat daarbij hoort. Het liefst ben ik ook gewoon lekker altijd met mijn kindjes, maar hé er moet ook gewerkt worden.

Maar goed om even terug te komen op het feit dat mijn kleine ventje alweer bijna vier jaar wordt is toch niet te geloven! We hebben al gekeken bij zijn basisschool en hij vindt het fantastisch! Bijna elke dag als hij wakker wordt zegt hij: 'ik ga bijna naar school he mam'. Ja lieverd dat ga je bijna. Alhoewel ik een half jaar geleden niet kon indenken dat hij echt toe kon zijn aan school, ben ik er nu van overtuigd dat hij er daadwerkelijk aan toe is! Het mannetje is het klaar voor, klaar om dingen te leren en te ontdekken. Alhoewel ik zeker weet dat ik hem ga missen als hij ineens vijf dagen weg is, weet ik ook dat hij op een goede plek zit. Een plek waar hij zich nog meer zal ontwikkelen. 

Om even terug te komen naar het moment dat ik weet dat hij toe is aan school, nou meneer is ontzettend tegendraads. Herkennen jullie dit als moeders van bijna vierjarige of net vierjarige? Senn heeft een sterke eigen wil, dit heeft hij altijd al gehad. Maar de laatste tijd is dit wel heel erg aanwezig, hij wil graag dingen precies doen op de manier hoe hij ze in zijn hoofd heeft. Het ventje weet precies wat hij wil, dit vind ik aan de ene kant ontzettend mooi om te zien omdat ik weet dat hij gewoon een persoonlijkheid heeft waar andere mensen niet gauw overheen zullen lopen en hij zich dus goed zal weten te redden. Maar er zit ook een maar aan. Het is namelijk soms best pittig als je mannetje zijn grenzen opzoekt en je hem daarop moet corrigeren. Maar hoor me niet verkeerd dat ik dit ook met net zoveel liefde doe. Het is een fase in het leven van mijn kleine man en dan bedenk ik me liever hoe kan ik het makkelijker maken voor zowel Senn én mij? 

Wij doen dit vaak door er even uit te gaan, dus even langs een speeltuin, rennen op het strand, een kinderboerderij of zwemmen. Zo kan Senn zijn energie kwijt en verveelt hij zich een stuk minder. Het is een echte jongen die gewoon elke dag even moet uitrazen. Maar wat doe je dan als het bijvoorbeeld regent? Wij wonen gelukkig dichtbij Ballorig, Senn vindt het daar heerlijk lekker klimmen, klauteren en veel rennen. Dat is precies iets wat perfect bij hem past en wij dus ook vaak doen. Vanaf het moment dat Senn één jaar was hebben wij een abbonement genomen op Ballorig dus ook al gaan we maar een uurtje even spelen kan dat elk moment! Maar naast alle uitstapjes buiten de deur vindt Senn het ook heerlijk om binnen te spelen bijvoorbeeld met zijn Playmobil of zijn auto's. Alleen merk ik dat hij dit bijvoorbeeld een half jaar geleden veel langer kon doen dan nu. Dat bewijst naar mijn idee echt dat hij gewoon toe is aan school en uitdaging. Nieuwe dingen leren en lekker uitrazen. 

Volgende maand zit Senn al op school en zullen we dus veel minder zulke uitstapjes kunnen maken, daarom neem ik het er nu extra van, lekker op pad met mijn kleine man! De eerste weken zal hij na zijn schooldagen wel helemaal kapot zijn en zal hij zoveel indrukken opdoen dat hij waarschijnlijk helemaal kapot is. We wachten het rustig af maar één ding is zeker mijn ventje is ontzettend toe aan de basisschool. 

Waren jullie kids toe aan de basisschool toen eenmaal dat moment in beeld kwam? Laat het me weten, ik ben heel benieuwd. 

Liefs Eline 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

3 reacties

Sita

04 maart 2019

Heel herkenbaar. Hier een meisje van net 4. Vond het op de psz ook nog wel leuk, maar ze was ook echt toe aan de basisschool. De juf zei ze doet net alsof ze al maanden erop zit ipv dr eerste dag. Het is ook een pittig meisje. Weet het ook heel goed. Maar ook een heel sociaal kind.

Nanc

03 maart 2019

Oh oh die Senn. Straks naar de basisschool, waar blijft de tijd.

Birgit

03 maart 2019

Heel herkenbaar! Mijn oudste zoon is gister 4 jaar geworden en zal vanaf morgen dus echt naar school gaan. Hij vind het geweldig en is er ook echt aan toe. Maar het is toch een stukje loslaten ook en dat is ook best moeilijk;-)

Gelukkig zijn ze nog niet leerplichtig en kan ik hem af en toe best een dagje thuis houden om leuke dingen te doen.

Laatste Instagram posts