Lieve mama's

11 juni 2019Persoonlijk

Lieve mama's out there. Deze brief is voor jullie voor jullie allemaal. 

Want weet je lieve mama, jij verdiend het om even in de spotlight gezet te worden. Ik wil je gewoon even vertellen hoe enorm trots ik op je ben, hoe leuk je wel niet bent en dat je het geweldig doet!

Weet je nog dat moment dat je die welbekende test in je handen had? Het moment dat je erachter kwam dat je moeder zou worden. Blijdschap, geluk en een momentje van paniek kwamen vast naar voren. Want ja hoe weet je nou wat je te wachten staat. Al die onzekerheden van kan ik dit uberhaupt wel? Daarna maakt je hoofd overuren, hoe ga je het doen? Ga je voor borstvoeding of juist niet, minder werken, stoppen met werken of kinderopvang? Laat je je kindje huilen of troost je hem direct, cosleepen of niet? Maar hé jij als moeder weet het beste wat je kindje nodig heeft, jij bent mama! Zelf als je hoofd overuren maakt en je het allemaal niet meer weet, weet jij het toch want jij bent moeder!

Soms is die strijd tussen mama's best heftig maar ik wil je vertellen dat je het goed doet, alles wat je doet is oké! Want de keuzes die je maakt maak jij voor je kind en waarbij jij denkt dat het het beste is. Laat die strijd varen en doe het lekker op je eigen manier, je bent goed zoals je bent. En laten we eerlijk wezen je kind kijkt niet naar die andere moeder waarvan dat kindje misschien wel snel doorslaapt, je kindje kijkt niet naar de moeder waarvan het kindje altijd in dure merkkleding loopt, nee voor jouw kindje ben jij hun hele wereld. Ze houden van je, zoals Senn en ik altijd zeggen: 'Tot de maan en terug'. Voor jouw kind ben je gewoon mama, of je nou die hippe schoenen hebt, die 5 kg minder weegt, die gekke trekjes heb of juist doodnormaal bent voor jouw kind is dat prima! Jij bent prima, eigenlijk veel meer dan prima je bent alles! Dus fuck die hele moedermaffia en doe het lekker op je eigen manier want jouw manier is de manier die voor jou goed voelt.

Misschien ben jij wel een mama die er soms even helemaal doorheen zit, die dat eigenlijk niet hardop durft uit te spreken. De moeder die soms even niet meer weet hoe of wat, de moeder die op korte momenten eventjes terugdenkt aan haar leven voordat ze moeder werd. Maar weet je who cares als we eerlijk zijn doen we dit allemaal wel eens. Het moeder zijn is soms retezwaar maar die zware kanten wegen niet op tegen de mooie momenten, de prachtige gebeurtenissen en de tranentrekkers van geluk.

Ik hoop dat we met zijn allen wat liever kunnen zijn, elkaar alles gunnen en liefde kunnen delen. Laten we lief zijn en samen als vrouwen zijnde elkaar steunen en die jaloezie en strijd lekker overboord gooien. Want dat is nergens voor nodig ik merk dat ik zoveel meer energie krijg van alle liefde en al die mooie reacties in plaats van de gemene en achterbakse taferelen. 

Ik wil je zeggen lieve mama ik ben trots op je, trots hoe je dat doet met één kindje, een sterrenkindje, twee kindjes, drie kindjes of misschien wel meer, wees alsjeblieft net trots op jezelf als ik op jullie. Ik kijk met liefde naar al jullie mooie plaatjes en luister met liefde naar jullie mooie verhalen. Misschien heb je nog wel dromen over hoe je het beter kunt doen, perfecter maar weet je lieve mama je bent nu al meer dan perfect!

Dikke kus Eline 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

6 reacties

Birgit

12 juni 2019

❤️❤️❤️

Rianne

12 juni 2019

Wow, dat is fijn om de dag mee te beginnen! Je bent een mooi mens en een prachtige mama!!!

Sabrina Fambach

12 juni 2019

Mooi weer lieverd.

Ashley

11 juni 2019

Denise : wij kennen elkaar niet, en geen idee of je dit leest. Maar toch even een berichtje op jou berichtje..

Wat vervelend van je zoontje, maar hey het komt goed! Straks als alles bekend is, weet je hoe je hem blij kan maken en wat er aan de hand is, dan kunnen je zorgen weg! Nog even doorzetten, het komt goed. Ik weet zeker dat je het super goed doet, Jij bent er voor hem een zorgt ervoor dat hij onderzocht word. ! Jij kent de kleine man t beste en weet hoe hij zich misschien wat beter gaat voelen. Topper !!

Denise

11 juni 2019

Prachtig geschreven en helemaal waar. Net even een traantje weggepinkt hier tijdens het lezen. Zelf sinds bijna 12 weekjes moeder geworden van een prachtige zoon, maar toch best een heftige start hier met een klein mannetje die niet zo lekker in zijn vel zit maar we nog niet weten waarom dan. Dus wat is het soms pittig maar ook zo mooi als hij toch even zijn lieve lachje laat zien. En inderdaad moeders doe lief tegen elkaar. We zijn allemaal toppers!

Janneke

11 juni 2019

Mooi ????

Laatste Instagram posts