Kurio TAB XL2

19 november 2021 Speelgoed / gadgets

Wij ontvingen laatst de Kurio tab xl2 een tablet speciaal ontworpen voor kinderen. Super leuk want laatst is Foss zijn tablet op de grond gevallen waardoor zijn hele beeldscherm gebroken is. Er kon dus geen betere timing zijn om deze tablet te ontvangen. Daarnaast is het natuurlijk een super leuk cadeautje voor de decembermaand, eentje die jezelf als ouder wat meer rust kan geven;) Gewoon een klein tipje van mij voor jou haha. Waarom de tablet kindvriendelijk is leg ik graag hieronder uit. 

De uitstraling:
De tablet is van een fijn formaat namelijk met 10.1 inch scherm wat de mogelijkheid geeft om makkelijk filmpjes te kunnen kijken. De tablet wordt geleverd met een bumber case, waardoor het stootje kan hebben, want mijn kinderen laten ze nog wel eens vallen. Daarnaast is de hoes in een mooie antraciet kleur, iets wat minder hysterisch dan de gebruikelijke kinderhoezen, want he het oog wil ook wat. De hoes is gemaakt van duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. 

Wat maakt de tablet kindvriendelijk?
Op de tablet staan 40+ kindvriendelijke apps en games die veelal zonder Wi-Fi beschikbaar zijn. Daarnaast zijn alle sites die niet geschikt zijn voor kinderen automatisch geblokkeerd, ook is dit het geval voor Youtube filmpjes zo hoef je als ouder niet bang te zijn dat ze perongeluk gekke filmpjes of sites bezoeken. Op de tablet kan je schermtijd instellen bijvoorbeeld per dag of week. Als de schermtijd erop zit krijg je een signaal na dit signaal wordt de tablet afgesloten. Ideaal om hier op deze manier makkelijk afspraken over te maken. In het beeldscherm zit een blauwlichtfilter, dit zorgt ervoor dat het scherm rustig is voor de ogen van je kindje. Zonder enige moeite kun je apps toevoegen of verwijderen uit de playstore. De tablet draait op Android de apps zijn dus te downloaden via de Google playstore. Ook is de tablet gericht op het educatie kantje, zo staan er apps op zoals Google Sheets, Google classroom, Google docs etc. Ook kun je als ouder toezicht houden door een speciaal ontwikkelde app, namelijk het Kurio genius systeem. 

Overige specificaties:
De tablet heeft een intern geheugen van 16GB en is uit te breiden via een SD kaart, zo kom je nooit ruimte tekort. De tablet heeft een camera voor en achter zo kunnen de kleine vloggers onder ons ook filmpjes en foto's maken. :)
Er zijn meerdere accessoires beschikbaar, te denken valt aan een koptelefoon met geluidslimiet. Zo beschadigen die kleine oortjes dus niet. Ook hebben wij de Car Kit erbij, deze plaats je gemakkelijk in de auto aan de hoofdsteun van de stoel voor je. Je kids kunnen op deze manier onderweg lekker een filmpje kijken en de ouders wat meer genieten van de rust. Top combi. 

Ik heb de tablet lekker uitgetest en het verbaasd me hoeveel opties erin zitten. De tablet is snel en werkt heel fijn. Voor kinderen is dit echt de ideale tablet. Ik ga deze ook zeker aanraden in mijn directe omgeving wanneer ik hoor dat ze op zoek zijn naar een tablet. Super tevreden!

Mocht je denken deze tablet is ook iets voor ons klik dan hier

Liefs Eline 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties