Komt er nog een Zwitserbaby?

24 februari 2019Persoonlijk

Aangezien ik de vraag vaak krijg of er nog een baby komt dacht ik ik schrijf er een blogje over, kan iedereen direct mee lezen ;) Foss is natuurlijk pas acht maanden oud en dat kleine ventje heeft ons aardig bezig gehouden maar bij Senn ging het al gauw kriebelen en wist ik direct of ik nog een baby zou willen.

Ons gezin bestaat uit Senn, Foss en Skye* zoals de meeste van jullie weten is Skye met 24 weken zwangerschap geboren en hebben we direct afscheid van haar moeten nemen. Voor degene die niet weten wat er is gebeurd lees dan vooral even de blog over Skye en de zwangerschap (klik hier). De zwangerschap van Foss is na deze gebeurtenis dan ook erg spannend en stressvol geweest. Maar na die weken vol met zorgen is Foss geboren en dit was dan ook echt een wonder. Een kind krijgen is zoiets moois en speciaals, iets wat ik nu na het verlies van Skye nog veel meer besef.

Is ons gezin nu compleet?

Foss is een aardige nachtbraker geweest de eerste tijd en ik moet daar echt nog even van bijkomen. Ook zijn al die maanden van stress me niet in de koude kleren gaan zitten en weet ik niet of ik een nieuwe zwangerschap nogmaals zou trekken. Al die ziekenhuisbezoeken, echo's, gedachten die met je aan de haal gaan, dat is me achteraf toch wel een stuk meer bij gebleven dan ik had verwacht. Natuurlijk vergeet je een hoop wanneer je dat kleintje op je borst krijgt maar toch zit het nog ergens in mijn achterhoofd. Senn is nu bijna vier en op het moment dat hij op de basisschool zit zal er ook een stuk meer rust in huis komen. Wellicht gaat dit me uiteindelijk wel tegenstaan de rust in huis, maar dat durf ik nu nog niet te zeggen. Mijn gezin is prachtig en ik ben ontzettend gelukkig met deze twee heerlijke mannetjes! Maar toch ergens kriebelt het, een kindje, een klein wondertje, de bevalling en alles wat daaromheen hangt. 
Maar of mijn gezin ooit compleet zou zijn ook al zou ik bijvoorbeeld nog 5 kinderen krijgen weet ik niet. Ik heb een leegte in me, een gevoel van gemis en dat gemis is Skye. Gaat een ander kindje dit ooit opvullen en moet ik dit uberhaupt wel willen? Want deze leegte is ook iets moois, dat klinkt misschien heel gek maar het is mooi dat ze gemist wordt. Op die manier hou ik haar bij me. Eerst moet ik voor mezelf alles op een rijtje krijgen wat betreft de samenstelling van ons gezin nu. Ik geniet elke dag van mijn kids en dat zal ik ook blijven doen. Mochten wij ooit de knoop doorhakken om toch nog voor een kindje te gaan dan zal dit weer een stressvolle periode worden. Ik besef me dan ook goed dat een gezond kindje op de wereld zetten iets ontzettend speciaals is, iets moois en iets wonderbaarlijks.

Voor nu is ons gezin prachtig zoals het is, eerst moet Foss wat groter zijn en dan gaan we serieus nadenken over eventueel nog een kleintje erbij. Zoals ik al zei bij mij kriebelt het al redelijk, maar hier moet ik ook realistisch in zijn, ga ik het trekken mentaal gezien, is het haalbaar financieel en hebben we ruimte genoeg in ons huis? Allemaal dingen waar we toch goed over na moeten denken voordat we de stap zullen nemen. En buiten dat is Steef er natuurlijk ook nog... we moeten er beide achter staan en beide er vol voor gaan. Weten niet wat de toekomst ons brengt dus wie weet lieve mensen wie weet. Voor nu zeg ik geen nee, maar ook geen ja, we zien het wel. Laten we nu maar eerst vollop genieten van en met elkaar.

Liefs Eline

 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties

Laatste Instagram posts