Jaloezie of liefde?

26 februari 2019Persoonlijk

Vaak hoor je wanneer er een kindje bij komt in het gezin dat de oudere broer of zus jaloers kan worden. Hij of zij moet dan de aandacht verdelen met het broertje of zusje. Dit kan soms best lastig zijn omdat je als ouders beide kids even veel liefde wil geven maar je gewoonweg geen vier armen hebt. Of dit bij ons ook het geval is? Lees dan gauw verder want is Senn jaloers of is er hier alleen maar liefde voor elkaar? 

Toen Foss geboren werd was Senn heel blij, gelukkig en vooral vol van liefde voor zijn broertje. In de eerste weken/maanden sliep Foss erg veel en was hij nog niet veel bezig met speelgoed. Senn had daarom ook weinig om zich zorgen over te maken en knuffelde vooral erg veel met zijn broertje. Heerlijk om die liefde tussen deze twee te zien. Nu Foss de wereld aan het ontdekken is komt er natuurlijk ook speelgoed aan te pas, zeker nu Foss allen kanten opkruipt. Op deze manier wordt Senn zijn 'territorium' een beetje ingepikt, maar vindt Senn dit lastig? Om heel eerlijk te zijn vindt hij dit af en toe best lastig, zeker als Foss naar speelgoed kruipt waar Senn ook mee aan het spelen is. Foss pakt het dan en stopt het in zijn mond terwijl Senn bijvoorbeeld net een racebaan aan het bouwen is. Dit kan Senn soms best lastig vinden, zijn broertje stoort hem dan een beetje in zijn spel. 

Ook merk ik wel eens dat als Foss met iets aan het spelen is Senn er ineens ook mee wil spelen, terwijl hij er bijvoorbeeld al een jaar niet naar omgekeken had maar omdat zijn broer het nu interessant vindt wil Senn er ook mee spelen. Daarnaast wil Senn heel graag knuffelen als ik bijvoorbeeld net met Foss aan het knuffelen ben. Maar of dit jaloezie is weet ik niet... Senn knuffelt zijn broer namelijk zo'n 100x per dag (geen grap!) en als hij bij iemand is vertelt hij altijd over zijn mooie, lieve en grappige broertje Foss. Dus nogmaals of het echt jaloezie is weet ik niet, misschien een klein tikkeltje maar toch denk ik dat liefde echt bovenop staat en hij vooral erg gek op zijn broertje is! 

Ook vindt hij het heel leuk om lekker met hem te spelen maar kan hij nog niet alles wat Senn zou willen, dus als we straks weer een paar maanden verder zijn en Foss bewuster mee kan spelen wordt het voor Senn ook steeds leuker. 

Ik denk dat het voor ons als ouders vooral de kunst is om de aandacht goed te kunnen verdelen en juist af en toe is iets te ondernemen met een kind. Op deze manier kan je één kind de volle aandacht geven en lekker genieten van elkaar! Zeker als Senn straks op school zit is het des te leuker om echt even iets met hem alleen te ondernemen en vollop te genieten van dit lieve grote mannetje. 

Dus lieve moeders maak je niet druk als er een beetje jaloezie om de hoek komt kijken ik denk dat dit een heel natuurlijk iets is, wees vooral lief naar je kids en leg ze dingen uit. Zo snappen zij het beter en wordt het vaak een stuk gezelliger in huis. Zo reageert Foss altijd heel enthousiast op Senn en is hij blij om hem te zien, heerlijk is dat! En dan dat klein beetje jaloezie wat er soms is nemen we op de koop toe, want die liefde die doet er toe! Genieten geblazen dus! 

 

Zijn jullie kids lief voor elkaar of is er soms ook wat jaloezie aanwezig? Leuk als je het me even laat weten. 

 

Liefs Eline 

 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

1 reacties

Nancy 27 februari 2019 om 14:24

Echte broers, echte liefde!

Laatste Instagram posts