Ik wil dit met jullie delen, over haat en jaloezie online. Heb ik ermee te maken?

06 september 2019Persoonlijk

Lieve allemaal, 

Ik wil iets met jullie delen, iets waar ik eerlijk over wil zijn en waar ik ook realistisch in wil zijn en blijven. 
Met een 'groot' account of een grote achterban stel ik mij vrij vaak kwetsbaar op, ben ik eerlijk over hoe ik mij voel én zal ik altijd echt blijven over hetgeen wat mij overkomt en wat ik daarover deel. Je zult dus geen sprookjesverhalen lezen, nee bij mij lees je wat er echt is. Waar ik dus mee zit of wat er in ons leven gebeurd. Dit zorgt ervoor dat ik me misschien wel vaker openstel dan jij of bijvoorbeeld je buurvrouw. Maar ik denk hier natuurlijk heel bewust over na, voor mij werkt schrijven als een enorme uitlaatklep. Dat ik me hier dus kwetsbaar opstel ben ik me flink van bewust. Soms is dit fijn zeker omdat ik hierdoor mijn ei kwijt kan maar soms is het ook echt flink spannend. Zeker omdat ik ook dingen deel over mijn relatie, mijn kinderen of mijn gevoel. 

Nogmaals ik deel deze dingen heel bewust en sta hier dan ook 100% achter maar dat maakt niet dat ik dit zonder gevoel doe, zonder emotie of zonder spanning. Want je kan je best indenken dat ik het retespannend vind om mijn verhaal te delen met ruim 10.000 mensen. Maar dat zorgt er ook voor dat ik sommige taboes wellicht weet te doorbreken. Vaak zat krijg ik namelijk ontzettend veel lieve berichtjes dat mensen zich herkennen in mij of mijn gezin en dat ze juist door de verhalen die ik deel meer durven te vertellen over hun situatie. Hier doe ik het ook voor het helpen van andere mensen, ik ben altijd een helper geweest. Vroeger op school hielp ik al graag andere kinderen. Dit is in de toekomst niet heel veel anders geworden vandaar ook dat ik het vak psychiatrisch verpleegkundige ben gaan studeren. Ik heb die drive in me, de drive om andere te helpen. Ik probeer ook niemand kwaad te doen, te kwetsen of voor de kop te tikken. Maar soms lijkt dit op social media wel de normale gang van zaken. Maar is dit wel zo normaal?

Wij willen onze kinderen beschermen, beschermen tegen mensen die lelijk doen mensen die ze niet respecteren. Maar beschermen we ons zelf wel genoeg? Ik deel veel enorm veel van mijn eigen leven, hier kies ik ook voor. Maar kies je er dan automatisch voor dat mensen alles mogen zeggen? Nu maak ik dit gelukkig heel weinig mee. Ik ontvang juist op social media ontzettend veel lieve berichtjes maar zo nu en dan zit er een rot appeltje bij. Iemand die zich misschien verveelt? Iemand die denkt dat als ze veilig achter hun beeldschermpje zitten ze een vrijbrief hebben om alles te mogen zeggen... Maar nee, dat is gewoon niet oké, dat is helemaal niet oké zelfs. Want weet je als jij 'veilig' van achter je beeldscherm alles typt wat je maar kan bedenken weet dan ook dat iemand dat zal lezen. Diegene die het leest zal zich gekwetst voelen, die zal zich verdrietig voelen en ergens gaan twijfelen aan zijn of haar kunnen. 

Nogmaals ik maak dit heel weinig mee, nu heb ik wel eens een foto van mijn mooie dochter geplaatst wat iemand dus blijkbaar niet oké vond en noemde haar lelijk, een gedocht, waarom zou je dit posten werd er geschreven. GADVERDAMME werd er gezegd. Dit, precies dit is wat mij pijn doet. Mijn dochter die ik mis, waar ik trots op ben en die een podium verdiend in mijn leven. Ik heb die reacties natuurlijk verwijderd. Maar dit lieve mensen is iets wat gewoon pijn kan doen. Dus weet je wat, laten we afspreken liever te zijn, ook voor mijn collega moeders. Want wij hebben het allemaal wel eens zwaar en doen het allemaal wel eens net iets anders dan jij het zou doen. Maar we zijn allemaal mensen, allemaal mensen met een hart en gevoel dus iedereen volgt zijn eigen hart en dat is helemaal oké, helemaal prima. Als je het er niet mee eens bent mag je dit delen uiteraard, deel je mening maar hou het netjes en beleefd, kwets elkaar niet maar wees gewoon lief. 

Voor nu allemaal een heel fijn weekend. 

Liefs Eline

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

2 reacties

Ava

06 september 2019

Ik kreeg een dikke lading aan kippenvel en afschuw over mij heen toen ik het stuk las over de reacties over jullie prachtige dochter, die er toch ook gewoon bij hoort? Ik walg van dat soort types! Hoe harteloos moet je wel niet zijn om zo’n opmerking te plaatsen.

Ik denk dat het voor jou gewoon belangrijk is, om je van negativiteit niks aan te trekken. Er zijn namelijk misgunners in het leven die alleen maar lopen te trollen. Je doet het fantastisch!

Tamara Sabine

06 september 2019

Helemaal waar. Ik vraag me wel eens af wat het die mensen oplevert,als ze iets lelijks gezegt hebben. Lucht dat dan op ofzo? Ik vind dat echt het nadeel van internet. Mensen worden zoveel brutaler, asocialer. Ik bedoel, als je in het echte leven iemand op straat ziet met een voor jou 'lelijk' kledingstuk..ga je dan compleet los op diegene met hoe lelijk je hem/haar eruit vindt zien. Nee je denkt het en gaat verder. En ineens op internet doen we compleet anders. Bizar.. gelukkig zijn er ook een boel hele leuke mensen. Het mag idd allemaal een beetje liever.

Laatste Instagram posts