Ik ga op reis en neem mee... mijn kids!

16 februari 2019Reizen

Welke vakantie is voor jullie de meest ideale? Vakanties met of zonder kinderen is vaak een enorm verschil, tenminste vind ik dan. Want waar ik vroeger zo drie boeken weg kon lezen ben ik nu blij als ik een tijdschrift door kan bladeren. Het op vakantie gaan met kinderen betekent dat je geen vrij hebt als moeder zijnde, nee dat oplettende oog gaat altijd mee. Dus waar kies je dan voor? Is ver reizen voor jou een optie? Of totaal niet? Misschien vind je ergens in Nederland al ver zat met jonge kids en staat een vliegvakantie even op hold? Wij hebben eigenlijk altijd wel gewoon gevlogen toen Senn geboren werd dit was van een weekje naar Zweden op familiebezoek, naar Turkije maar ook naar Curacao. Dus zowel de lange als korte reizen hebben we met de kleine man ondernomen. Maar misschien zit je wel veel liever een aantal uur in de auto dat je even een koffie/limonade pauze kunt nemen wanneer jullie dat uitkomt. Misschien wel met de auto naar de leuke huis in Spanje of met de caravan naar Italie? Ja ook daar zijn de meningen over verdeelt, kamperen ja of nee, een vakantievilla ja of nee? Waar gaat onze voorkeur naar uit en wat voor vakantie vinden wij het meest ontspannend? Kiezen wij juist meer voor een hotel, dat ene mooie vakantiehuis of juist voor de ouderwetse camping? Het is en blijft al tijd even bedenken en zoeken wat het leukste is én wat natuurlijk het beste bij jou of jullie gezin past. Wij hebben er ook even over nagedacht en ik neem jullie graag mee naar onze plannen wat betreft de vakantie.

Vroeger toen ik klein was ging ik eigenlijk altijd kamperen met mijn ouders, op een camping in Italie of lekker in Frankrijk. Nu mijn kinderen en vooral Senn de leeftijd krijgt dat hij het leuk vindt om met vriendjes te spelen leek ons het heel leuk om te gaan kamperen. Maar ik ben ook niet helemaal vies van een beetje luxe en ontspanning. Dus vond ik het toch wel een beetje een dingetje om te bedenken was ons en vooral ook Senn het leukste lijkst. Nu hebben wij voor twee opties gekozen maar dit is niet altijd zo omdat het gewoonweg financieel niet altijd haalbaar is om meer dan één keer per jaar op vakantie te gaan.

Omdat mijn ouders graag eens per vijf jaar met alle kinderen en kleinkinderen op vakantie willen sparen ze daar dus vijf jaar voor een vakantie met elkaar. Dit jaar was het dan ook weer de tijd om een vakantie te kiezen met zijn allen. De bestemming is Cuba geworden, ultiem genieten van zon, zee en strand. Ik kan werkelijkwaar niet wachten om lekker te genieten met zijn allen van het mooie weer en natuurlijk deze ultieme locatie! We verblijven aan de Noordoostkust van Cuba, hier schijnt de natuur prachtig te zijn en gaan we een paradijs tegemoet. We verblijven in een all inclusive resort en hoeven dus nergens aan te denken, heerlijk vind ik dat. Vooral het niet na hoeven te denken over het eten want dat vind ik thuis toch elke dag weer een drama.

De vakantie in Cuba zal eind maart/ begin april plaatsvinden. Dit is dus vrij vroeg in het seizoen, enorm lekker als je je bedenkt dat je vaak rond die tijd nog in je winterjas loopt. Heerlijk om de zomer wat eerder te laten starten maar dat betekent wel dat we in de zomer nog lekker weg willen. Ook dit hebben we al vast laten leggen. Maar wat gaan we doen?

Wij hebben een tijdje geleden een vouwwagen kocht (hoe burgelijk?! Maar ach ik hou ervan) dus we waren opzoek naar een leuke camping wat vooral voor Senn erg leuk is. Nu heeft Senn niet zo heel veel nodig en vermaakt hij zich al gauw als er andere kindjes zijn waar hij mee kan spelen. Een mega grote camping hoefde van mij dan ook totaal niet omdat ik denk dat dit juist wat onoverzichtelijk is voor Senn. Dus we gingen opzoek naar een kleine familiecamping, eentje waarbij Senn zich goed kon vermaken maar waar er voor ons ook wat leuks te doen is. We zijn uitgekomen op een kleine familiecamping in Frankrijk, met 3 zwembaden, speeltuintjes, springkussens, bingo etc. Je kent het wel de echte burgelijke familiecamping. En weet je wat mensen ik kan niet wachten, dat ik met mijn pleerolletje de camping over moet kan me niets schelen heerlijk om even twee weken vollop te kunnen genieten van mijn gezinnetje. Ik weet zeker dat Senn het heerlijk naar zijn zin zal krijgen en Foss die vindt alles leuk dus daar maak ik me totaal niet druk om. Het belangrijkste is dat de kids genieten want als zij genieten, genieten wij ook!

Hoe fijn is het dat de kindjes lekker naar bed gaan en wij nog een kaartje kunnen leggen onder het genot van een heerlijke Franse wijn? Geloof me, mij kan je niet blijer krijgen dan met de kleine dingetjes in het leven.
Het enige waar ik af en toe een beetje stress van kan krijgen is de rit naar Frankrijk toe, nog nooit heb ik zo'n stuk gereden maar ook nog eens met die vouwwagen achter ons aan. Dat wordt van het voorjaar nog even oefenen en rijden met dat ding!

Wat is jullie ideale vakantie met kids? Laat het me vooral even weten ben benieuwd!

Liefs Eline

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

4 reacties

Annelies

19 februari 2019

Wij gaan ook kamperen in Frankrijk, maar hebben wel een kant en klare tent geboekt. We rijden in 2 dagen heen, zo is de reis voor ons alle 3 te overzien. Zo zin in het rondscharrelen op de camping, bij het strand, samen fietsen voor een broodje. Heerlijk!????

Sifra

18 februari 2019

Wij gaan deze zomer ook naar Frankrijk! Maar ben nog wel benieuwd naar de autoreis ???? hahaha. Hoe lang moeten jullie straks rijden?

Marielle

18 februari 2019

Wat een heerlijk vooruitzicht! Cuba is geweldig! Ik ben daar bijna 15 jaar geleden geweest, na het overlijden van Anouk* wilden we er toch op uit gaan. Spannend zo'n verre reis met de kids! Veel voorpret toegewenst! Liefs, Marielle

Nanc

18 februari 2019

Oooeeeh ik kom helemaal in vakantiestemming. Te leuk. Ben blij dat ik een stukje camping meepak.

Laatste Instagram posts