Ik ben op, ik kan niet meer.

26 april 2019Persoonlijk

Weet je nog vroeger, dat je na een weekend stappen een dag aan het slapen was. Dat je tegen je ouders vertelde dat je moe was? Dat je zei dat je niet meer kon, zo moe? Nou dat is echt dikke peanuts als je het vergelijkt met slapenloze nachten. Foss is tien maanden geleden geboren, de eerste weken waren slopen, nachtvoedingen, krampjes, koemelkallergie. Maar toen we eenmaal de dieetvoeding hadden dachten we dat het een stuk beter zou worden. Dit leek in eerste instantie ook zo, maar niets bleek minder waar. Foss is een onrustige slaper, hij wordt gemiddeld nog zo'n 2 a 3 keer per nacht wakker voor een flesje, een knuffel of gewoon even bij je te zijn. Dat is helemaal niet erg en van mij mag hij ook nog komen voor een flesje of even die knuffel maar als je tien maanden verder bent breekt het je op een begeven moment op. Ik heb dit lang niet willen erkennen of hier echt open over willen zijn, want ik wil niet zeuren, of overkomen als een negatieve moeder. Nee ik ben trots, retetrots op dit lekkere mannetje. Maar die nachten die zijn gewoon enorm zwaar en pittig. Het heeft bij ons ook wel degelijk effect op het gezinsleven, want van bijvoorbeeld één nachtje beter slapen voel ik niets. Ik voel me nog steeds moe, op en kapot. Dit is niet zo maar even in te halen of even te veranderen. Zeker met mijn werk, Steef zijn werk en de aandacht die we aan Senn willen geven is het soms best veel.

De laatste weken is Foss dan ook erg veel ziek, hij heeft nu al zo'n drie weken koorts en gaat van tandjes, naar een keelontsteking en weer nieuwe tandjes. Dit werkt natuurlijk voor de nachtrust niet mee want hij heeft gewoon pijn én met die keelontsteking had hij ook echt meer dorst. Omdat hij op de dag weinig dronk en at kwam hij 's nachts nog eens extra. Die nachten dat Foss zich niet lekker voelt ligt hij ook regelmatig naast mij in bed, ik weet dat er heel veel mensen op tegen zijn en dat het ook echt niet goed is je kindje altijd bij je in bed te hebben. Maar onder deze omstandigheden merk ik dat hij echt extra behoefte heeft aan een knuffel en vooral gewoon veel bij je wil zijn. Wij doen het dan ook zo als de kids niet lekker zijn mogen ze bij ons slapen en anders lekker in zijn eigen bedje.

Qua avondritueel houden we het vaak heel duidelijk. Als we klaar zijn met eten mogen de kids nog even spelen daarna gaan we lekker onder de douche of in een badje. Daarna even knuffelen en een boekje lezen, ja ook voor Foss. Vaak probeer ik hem dan een flesje te geven maar deze drinkt hij vaak niet of nauwelijks. Hij valt vaak heel gemakkelijk in slaap maar tussen 21.00 uur en 23.00 uur is hij vaak wakker en komt hij voor zijn eerste fles van de avond/nacht. Het rotte is dat hij deze dus vaak niet helemaal leeg drinkt, vaak nog niet eens de helft dus zo'n 90cc drinkt hij dan. Maar dat betekent dat hij dan rond 5.00 uur weer wat wil drinken omdat die fles niet leeg is. Voor ons zou het het beste zijn als hij die fles tussen 21.00 uur en 23.00 uur helemaal leeg zou drinken. Ik denk dat hij dan namelijk gewoon lekker door zal slapen, maar hoe krijg ik dat voor elkaar? Ik heb werkelijk geen idee. Als hij om 5.00 uur komt drinkt hij namelijk weer zo'n 80 a 90 cc en valt hij weer in slaap. Meestal wordt hij dan rond 8.00 a 8.30 uur wakker. Dit zijn wel de goede nachten he lieve mensen, want met een slechtere nacht ben ik gerust 6x per nacht bezig met de kleine meneer. Je kan wel stellen dat die afgelopen drie weken met koorts er dus flink in hebben gehakt want dat betekent elke nacht zo'n 6x gestoord worden in je nachtrust. Het rotte is ook dat Steef voornamelijk nachtdiensten werkt waardoor ik in de nacht het meeste moet doen en je kan je wel voorstellen als je dan zelf om 7.30 uur weer moet beginnen met je werkdag dat je totaal niet uitgerust bent. Ik duim dus nog van harte dat er binnen nu en zo snel mogelijke tijd iets verandert en ons lieve mannetje lekker doorslaapt.

Overdag gaat het echt prima met slapen, hij slaapt dan in de ochtend vaak zo'n uur a anderhalf en in de middag nogmaals. Daar heeft hij geen moeite met slapen en is hij dus ook erg rustig terwijl hij in de avond veel draait en woelt in bed. Dat verschil is echt enorm.

Wat hebben we al geprobeerd? Nou we hebben papflessen geprobeerd, daar werd ons vriendje erg onrustig van (nog onrustiger als een gewone fles). Iemand tipte me het bedje op een andere plek te zetten, dus ook dat hebben we geprobeerd, hier merk ik dat hij zeker wel iets rustiger slaapt maar nog steeds niet lekker doorslaapt. De drie RRR en hebben we ook al geprobeerd, Foss gaat hier trouwens wel erg lekker op maar ook dat is niet dé uitkomst voor een doorslapende knul. Wel hou ik me aan deze drie RRR-en omdat ik er zelf baat bij heb en ik merk dat mijn beide jongens dit ook fijn vinden. Een vast avondritueel hebben we zoals je hierboven kunt lezen ook al. Dus wat er nog overblijft is maar weinig. Wie weet hebben jullie nog tips wat we verder nog zouden kunnen doen?

Wel hebben we besloten om volgende week naar een osteopaat te gaan, baat 't niet dan schaadt het niet. Ik hoop dat Foss er baat bij heeft en hij daar ook weer wat rustiger van wordt. Het is gewoon echt een zoektocht naar wat werkt en wat juist niet.

Maargoed deze heerlijke maanden hebben me zoals ik al schreef niet in de koude kleren laten zitten. Het is dan ook niet om zielig gevonden te worden, of negatief te willen zijn nee helemaal niet maar ik wil jou laten weten dat je niet de enige bent met deze nachten. Dat het menselijk is om zo moe te zijn dat je het soms gewoon niet meer weet en dat het menselijk is om erover te praten. Het moederschap is prachtig, zo ontzettend mooi maar soms ook gewoon ontzettend zwaar! En weet je lieve moeders laten we elkaar steunen en helpen in plaats van naar elkaar te wijzen. Als we elkaar helpen worden we allemaal een klein beetje sterker.

Weet dat ik aan je denk, er voor je bent en je een top moeder vind. Met of zonder gebroken nachten!

Liefs Eline

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

20 reacties

Peter Van Wijns 30 mei 2020 om 14:46

Heer Bubuza is geweldig, woorden kunnen niet beschrijven hoe hij zijn kracht wonderbaarlijk gebruikt om mensen te helpen. Mijn vrouw en ik zijn door een scheiding gegaan, mijn vrouw stond erop om van mij te scheiden ondanks mijn smeekbeden. Ik bedroog haar en ze kwam erachter en mijn huis was een hel, ze weigerde me te vergeven Ik ging naar iedereen die ik kende om het probleem op te lossen, maar het mocht allemaal niet baten en tijdens dit proces werd ontdekt dat mijn vrouw werd gediagnosticeerd met borstkanker en het was een zeer kritieke toestand voor haar door de scheiding en de kanker, maar ze zei dat ze liever buiten mijn huis stierf omdat ik vals speelde. Ik ontmoette een vriend die me voorstelde aan heer Bubuza de spreuk-caster, heer Bubuza verzekerde me dat hij een spreuk zal uitspreken die mijn vrouw de scheiding laat vergeten en haar ook alleen van de kanker geneest als ik alles kan doen wat hij me zou vragen te doen wat ik strikt deed en in minder dan 16 uur vergat mijn vrouw de scheiding en de kanker verdween alsof ze nooit had bestaan ​​en mijn huis was weer vredig. Ik was zo verrast. Ik wil de wereld mijn getuigenis laten weten omdat ik nu een gelukkig leven leid. Neem contact op met Lord Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: ( lordbubuzamiraclework@hotmail.com )

Morena Van Martins 24 maart 2020 om 15:40

Ik heb een fout gemaakt die mijn relatie met mijn vriend beëindigde. Ik bedroog mijn vriend en hij maakte het uit met mij. Ik kan echt niet uitleggen hoe het is gebeurd, maar mijn grootste spijt was toen mijn vriend wist dat ik hem bedroog en toen vertelde hij me dat het tussen ons was. Ik hou zoveel van hem, maar ik weet echt niet hoe ik mezelf zo'n fout heb laten maken, ik smeekte hem, maar hij weigerde te luisteren. Het leven was eenzaam en mijn gedachte om voor altijd bij hem te wonen was bijna weg toen ik getuigenissen van mensen tegenkwam die Lord Bubuza heeft geholpen. Ik nam contact op met Lord Bubuza en vertelde hem alles wat er was gebeurd en hij beloofde me te helpen. Lord Bubuza vertelde me dat Nicole me zal vergeven en met me zal trouwen. Ik geloofde hem eerst niet, maar nadat ik de items had gekocht, sprak Lord Bubuza de spreuk uit en zei hij me te wachten op resultaat. Uren later belde Nicole me en vroeg waar ik was, vertelde ik hem, hij kwam huilend en smeekte me hem terug te accepteren. Hij heeft me voorgesteld en we zijn nu 2 jaar getrouwd en we hebben samen een dochter. Het was als een droom, maar ik ben gaan begrijpen dat Lord Bubuza een God OP AARDE is. Neem contact op met Lord Bubuza voor elke vorm van hulp via Whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Sherrie 12 augustus 2019 om 18:58

Ik wil mijn getuigenis en mijn geluk met jullie allemaal op deze site delen, vorig jaar verliet mijn man me voor een andere vrouw op zijn werkplek en hij verliet mij en mijn 2kids, alles was zo moeilijk voor mij omdat ik zoveel van hem hou, dus ik zag de getuigenissen van Great Mutaba, hij heeft dames geholpen om hun man terug te krijgen, dus ik nam contact met hem op en hij hielp me om een betovering voor mijn man uit te spreken en binnen 2 dagen verliet mijn man de andere vrouw en kwam hij terug naar mij met zoveel liefde en zorgzaamheid. ik zal deze hulp die Grote Mutaba mij en mijn kinderen gaf nooit vergeten. als je hier bent, heb je hulp nodig om je geliefde terug te krijgen, kun je contact met hem opnemen via deze e-mail

greatmutaba @ yahoo. com of greatmutaba @ gmail. com) of voeg hem toe op whatsapp +234 805 468 1416 ik ben trots op zijn getuigenis

Anne 28 april 2019 om 00:09

Wat vervelend om te lezen dat je zulke zware nachten hebt. Ik ben zelf moeder van twee kinderen en de eerste was totaal geen slaper. Overdag niet en ‘s nachts niet. Hij kwam een paar keer per nacht en sliep al die tijd bij ons op de kamer. Na een half jaar deden we hem op zijn eigen kamer. Dat hielp enorm, hij sliep meteen door. Overdag nog altijd een slechte slaper. Ik heb heel veel op internet gelezen, en kwam vooral het boek ‘baby in een droomritme’ van Stephanie Lampe tegen. Ik heb het besteld, supermakkelijk om te lezen, ook met praktijkverhalen en antwoorden. Ik heb er erg veel aan gehad. Waar bij jou misschien nog winst te behalen valt is slaapassociatie. Heeft hij de fles nodig om weer in slaap te vallen? Of lukt het ook prima zonder? Pas je slapen- voeden-samen spelen- alleen spelen en dan weer slapen toe (uit je verhaal neem ik aan van wel)? Ik hoor graag je antwoorden! En oh ja.. heb je niet een zusje of lieve vriendin die een keer van jou de nacht kan overnemen? Of dat Foss een keer logeert bij iemand? Ondanks dat het geen structurele verandering zal zijn telt elke goede nacht. Zet ‘m op, je bent niet alleen. ????

Birgit 27 april 2019 om 12:28

Puff mega zwaar en ook heel herkenbaar, rond lopen als een zombie en alles moet gewoon doorgaan werk, huishouden ect.

Helaas zijn wij nu ruim 2 jaar verder en slaapt onze kleinste man op een kleine uitzondering na, nog steeds niet door. Omdat we ziekenhuis in en uit lopen laten we het ook nog even zo.. lang verhaal.

Maar ik snap je en ik voel met je mee! Sterkte! Hou altijd maar in gedachte dat als ze straks 16 zijn en ik wakker lig omdat ze op stap zijn ik zeker terug verlang naar het wakker liggen van onrustige baby/peuters❤️

Sari 27 april 2019 om 00:19

Wauw, heel knap hoe je het volhoudt. Hier geen tips over doorslapen. Wel een tip voor jou. Is het een idee om te vragen aan je werkgever of je even uit de nacht kunt? Ik heb ook nachten gedraaid (zorg) naast het moederschap (8 mnd oud) en ik ben op een gegeven moment gebroken... nachtdiensten vragen enorm veel van je lichaam en geest, naast de nachten die je al met Foss door brengt. In overleg is er heel veel mogelijk!;)

Liefs.

Noe 26 april 2019 om 23:35

Heel herkenbaar! Wij hebben 3 prachtige jongens, maar helaas alledrie niet hele beste slapers de eerste 1,5 tot 2 jaar. Dus ook hier heel veel slaap tekort en ook ik ken het gevoel van echt op zijn helaas maar al te goed. Wij hebben ook echt van alles geprobeerd, maar niks lijkt echt te werken. Het rare is dat hij wanneer jiij bij oma slaapt, hij wel goed slaapt. Ik begrijp er niks van een word er soms moedeloos van. Ik hoop dat jullie gauw een oplossing vinden en weer gloed kunnen slapen.

Suzanne 26 april 2019 om 22:44

Hier was de oplossing samen slapen. Hij slaapt nu in in zijn eigen bed, maar verhuist ergens in de nacht naar ons bed. Dat is echt even wennen, maar nu we eraan gewend zijn slapen we allemaal eindelijk weer eens langer dan 2 uur achter elkaar. Het is zo ontzettend zwaar, de vooroordelen die doorschemeren wanneer je kind niet doorslaapt doen pijn. Soms slaapt hij een paar weken door in zijn eigen bed, maar er is altijd wel iets dat roet in het eten gooit (kiezen, nachtmerries, verkoudheid etc.). Ik hoop dat de osteopaat de oplossing bied. Functioneren terwijl je amper wakker kan blijven is vreselijk. Succes en sterkte!

Bertine 26 april 2019 om 22:22

Herkenningherkenningherkenning! Wat super rot voor je. Onze oudste sliep ook zeer slecht. Tot zn eerste jaar wel 5-15x per nacht wakker. Daarna werd dit vanzelf minder. Zat er toen ook vreselijk doorheen. Met 2,5 jaar begon hij’s nachts weer te spoken en kwam weer gerust 10-15x tussen 23-6u. Van slapen komt dan inderdaad niet veel. Ik ben toen naar een slaapoefentherapeut geweest. Die had vooral tips voor ons als ouders, waar we dus veel aan hebben gehad. Inmiddels slaapt ie door van 20-7u. Ik herleef. Wie weet kunnen ze jou ook tips geven.

(Een van de tips was een zwaarder dekentje=meer geborgenheid, of heel strak instoppen, soort inbakeren, 2e iets met jouw geur in zijn bed. Heb nog meer tips gehad, maar is voor een 3jarige weer anders dan voor een baby.) wellicht kan je het flesje als ie gaat slapen schrappen, zodat ie hem rond 22-23u we volledig opdrinkt? Oja, en is er misschien iemand waar die 2 nachten mag logeren? Evt. Meerder weken? Veel sterkte!

Daphne 26 april 2019 om 22:19

Lekker elke nacht bij je in bed nemen, en overgaan op waterflesje, ik denk dat je door de flesvoeding hem blijft stimuleren honger te hebben/krijgen.

En Eline, kan jou t schelen dat hij bij je in bed slaapt, (sex kan ook ergens anders met je vent ????) djace heeft tot 2 jaar oud bij ons geslapen, en sliep super, in zijn eigen bed werd hij altijd wakker... En zodra hij 2 jaar was lag hij zo in zijn eigen bed hoor.... alles is aan te leren als ze wat groter zijn!.

 

Janna 26 april 2019 om 21:59

Beste Eline

 

Wat dapper van je dat je het allemaal op schrijft en zo eerlijk bent. En ja het kan soms zo zwaar zijn. Mijn zoontje is nu 2 en hij slaapt gelukkig de nacht door en geef hem om 23 uur nog steeds een fles. Heb je geprobeerd om de 1ste fles eraf te halen in de avond en alleen de fles om 22 uur te geven, misschien drinkt hij hem dan wel leeg waardoor hij langer kan slapen.

Heel veel sterkte

Joyce 26 april 2019 om 21:18

Prachtig geschreven! En heel herkenbaar! Zelfs zo herkenbaar dat ik er momenteel m'n scriptie over aan het schrijven ben en ik kan je vertellen dat ik heel veel ouders met eenzelfde soort verhaal heb gesproken. En waar al deze ouders de meeste behoefte aan hadden (op slaap na dan ????) was vooral wat erkenning en steun. Erkenning dat het echt vermoeiend is en dat het echt niet altijd aan de ouders ligt als een kind slecht slaapt en steun en begrip. Dat scheelt voor veel ouders al een heleboel. Veel ouders zeiden ook zich te schamen en dat er een taboe op ligt. Dus daarom ben ik superblij met zo'n blog als deze! Laten we het taboe doorbreken en elkaar als ouders steunen! We zijn als ouders allemaal de beste ouders voor ons kind ❤️????

Laura 26 april 2019 om 21:04

De homeopaat kan misschien ook wel wat betekenen voor jullie. Krijgt hij een klein wit pilletje waarvan je denkt dat werkt niet, maar dan blijkt het toch echt te helpen.

Manouk 26 april 2019 om 20:50

Rot dat je zo op bent. Onderbroken nachten zijn ook zwaar! Mijn jongste is bijna 8 maanden en hij wordt minimaal twee keer wakker voor een voeding. Een van de redenen waarom hij lekker bij mij in bed ligt (ik vind dit juist wel een heel goed iets!), hij voelt zich geborgen en fijn genoeg om lekker te slapen en ik hoef mijn bed niet uit als hij wakker is. Voor de tandjes zou je kunnen kijken naar een barnsteenketting. Dan kunnen ze minder heftig reageren op het krijgen van tandjes! Heel veel sterkte, hopelijk slaapt hij snel door.

Anoniem 26 april 2019 om 20:19

Helaas een wereld van herkenning. Nu 9,5 maand niet een nacht doorgeslapen. Komt minimaal 3x per nacht de dame. Fijne is dat ik nog borstvoeding geef dus er niet uit hoef voor flesjes maar moeders staat er hierdoor wel echt alleen voor!

Ook wij slapen soms samen. Onder het mom van laten we alsjeblieft allemaal onze ogen dicht doen!

Je bent hier absoluut niet alleen in en het sloopt je niet alleen fysiek maar ook mentaal. Om maar nog niet te spreken welk effect het heeft op onze eigen relatie. Wij blijven geloven en sterk totdat ze er aan toe is om door te slapen. Tot die tijd, doorbijten I FEEL YA!!

Sacha 26 april 2019 om 20:15

Lieve Eline, wat goed en dapper dat je dit deelt! En ja het moederschap is soms f#cking zwaar! Doe vooral wat jij denkt wat goed is voor jou en je kinderen/gezin. Totaal niet boeiend wat anderen ervan vinden toch?! Dus lekker in bed nemen als hij daar behoefte aan heeft! Hebben wij ook gedaan!

Misschien ouderschapsverlof opnemen iets voor jou?

Liefs Sacha

Emmelie 26 april 2019 om 14:43

Lieve Eline,

 

Ik heb geen idee of mijn ventje net zo slecht slaapt als die van jou. Bij ons is het soms weken achter elkaar meerdere malen een feestje in de nacht. En als ik het dan echt niet meer weet een klein flesje wat soms helpt. En dan op de een of andere dag is het ineens over. En slaap hij “normaal” bij ons is normaal dat hij nog 1 a 2 keer wakker word maar alleen een speen nodig heeft en soms is het ineens 07.30 en ben ik totaal van slag omdat hij niet wakker is geweest. Die van mij heeft erg last van eczeem en ik denk zelf dat het daarom soms mee te maken heb. Of dat hij gewoon heel graag bij een van zijn ouders is. Mijn tip als het goed voelt om hem bijvoorbeeld in bed te nemen lekker doen. Als het goed voelt hem een flesje te geven lekker doen. Het is niet niks als je alleen maar kan huilen om aan te geven dat je iets wilt.

Heel veel sterkte en liefde voor jullie.

Liefs emmelie

Susan 26 april 2019 om 13:05

Heel herkenbaar. Hier ook een nachtouder. Mijn zoontje is 3 en gaat nu pas beter. Hij is een allergiekind, koemelkallergie zo werd gedacht maar bleef vreselijk 's nachts, veel huilen. Nu op gluten en lactosevrij dieet na meerdere bezoekjes aan mesoloog, gaat 't nu echt veel beter. Sterkte, slaap is alles!!

Nanc 26 april 2019 om 08:26

Zo ontzettend open en eerlijk van je om dit op deze manier op papier te zetten. Ik denk dat door jou vele mama's zich gehoord en begrepen voelen. Dat maakt mij zo trots op jou! Ik duim heel hard dat het snel beter wordt. Liefde voor jullie!

Cindy 26 april 2019 om 06:45

Ahh super vervelend dat jullie mannetje zo onrustig is en je gewoon al zoveel heb geprobeerd! Kan mij zo goed voorstellen dat je niet meer kan! Helaas heb ik geen extra tips. Ik hoop dat de osteopaat is kan betekenen. Heel veel sterkte! Hoop dat het snel wat rustiger word 's nachts.

Laatste Instagram posts