Het ritme van Joes, 4 maanden

20 december 2020 Persoonlijk

De meest gestelde vraag de afgelopen weken was wel het ritme van Joes en dan vooral wanneer drinken en slapen. Tja heel eerlijk heel veel meer zit er ook niet in het ritme. Maar om jullie toch een idee te geven heb ik het ritme op papier gezet en hopelijk kunnen jullie hier iets mee. 

Voordat ik jullie iets vertel over een ritme wil ik jullie ook vertellen dat Joes een mega makkelijk ventje is en dat we bij Foss veel meer te stellen hebben gehad zeker qua slapen. Maar toch denk ik ooik wel dat Joes niet anders kan hij moet wel meegaan in het ritme van de jongens want ik heb gewoonweg maar twee handen en dan zal hij soms dus even moeten wachten net zoals Senn en Foss dit ook moeten. Hem echt laten huilen op zo'n jonge leeftijd past niet bij mij dus dat doe ik niet. 

Joes drinkt vaak tussen 6 en 7 uur zijn eerste flesje in de ochtend. Die geef ik in bed en hij slaapt dan eigenlijk direct door. Rond 9.00 uur komt hij er dan vaak uit en kleden we hem aan. Hij gaat dan mee naar beneden waar hij lekker met ons kan knuffelen of kan spelen op zijn speelkleed, 

Tussen 10.00 en 11.00 uur is het tijd voor zijn tweede fles. Hij is dan vak een uurtje beneden en ik merk dan dat hij wat huilerig wordt en dus honger heeft plus de vermoeidheid op komt zetten. Na het flesje kroelen we lekker met elkaar en leg ik hem zo'n half uur na de fles lekker in bed. Hij heeft het even nodig om na een flesje wat rechterop te zitten zodat er geen voeding omhoog komt wanneer hij plat in bed ligt. Tussen deze twee voedingen in slaapt hij vaak dus zo'n 3 uur soms wel eens 4 uur. 

Tegen een uurtje of 15.00 uur is het tijd voor zijn volgende voeding. Wederom tijd om te knuffelen na de fles en lekker even te spelen. Ook nu is hij vaak na een uurtje kroelen en spelen weer moe en leggen we hem weer in bed. Vaak nu voor anderhalf a twee uur. Dan gaan wij avondeten en zit Joes er vaak gezellig bij aan tafel. 

Na het eten is het tijd om de oudste twee in bad te doen. Vaak leg ik Joes dan in bed om even te spelen zodat ik me bezig kan houden met de andere jongens, lukt dit niet neem ik hem bij me en is hij erbij als ik de oudste twee in bad doe, LANG LEVEN DE DRAAGZAK/DOEK. Wanneer de twee jongens in bed liggen vaak zo rond 19.00 uur doe ik J|oes snel in bad en geef ik hem nog een voeding. Rond 20.00 uur ligt iedereen dan schoon gedoucht en wel in bed. Joes valt dan vaak in slaap voor de nacht. Om 24.00 uur krijgt hij zijn laatste fles en dan slaapt hij tot de volgende ochtend meestal rond 6.30 uur of 7.00 uur. Dat verschilt vaak een beetje. Soms heeft hij een uitloop naar 8.00 uur en en soms is hij dus al om 6.00 uur aan. Maar al met al slaapt hij dus heerlijk de nacht door en heb ik overdag ook alles behalve te klagen.

Ik ben er wel van overtuigd dat Joes het velen malen beter doet in zijn bed omdat het beneden bij ons altijd best wel druk is, twee broers die super enthousiast spelen is gezellig maar niet de plek om lekker te slapen. Dus door wat extra regelmaat in het gezin te hebben lijkt Joes beter te slapen. Vanaf de geboorte hebben we hem overigens al in zijn bedje gelegd dus hij is dat wel snel gewend geraakt. Wanneer ik merk dat hij niet in slaap komt ga ik rommelen in de buurt dus laat ik zijn deur open en ga ik bijvoorbeeld de was vouwen. Tussendoor klets ik lekker tegen hem ik merk dat hij daar rustig van wordt en dan vaak snel in slaap valt. Lukt dit niet maar zie ik wel aan hem dat hij moe is dan doe ik hem even lekker bij me nemen en valt hij op mijn borst in slaap ergens zijn die momentjes natuurlijk ook heerlijk en genieten we daar extra van. 

Voor het slapen gebruikt Joes een speentje, een muziekdoosje van Zazu waar ik de walvisstand op zet dit is een witteruis en hij knuffelt ook erg graag met zijn Happy horse konijntje. Dit zijn een beetje de standaard dingen voor hem. Voor de nacht slaapt Joes in een Puckababy mini slaapzakje zodat hij zichzelf niet wakker kan slaan, overdag slaapt hij zonder slaapzakje en lijkt hij het niet nodig te hebben om ingepakt te liggen. Binnenkort zullen we overstappen naar de 4 seizoenen slaapzak van Puckababy omdat ik het idee heb dat Joes zijn handjes wat beter onder controle heeft en zichzelf niet meer wakker slaat. 

Dus even kort samengevat, na iedere voeding even kroelen, spelen en dan lekker boven in bedje slapen. Duidelijke regelmaat voor de kleine. Dit betekent niet dat ik niks meer kan doen want hij slaapt ook in de kinderwagen als ik bijvoorbeeld even ergens een boodschapje moet doen of een stuk wil wandelen. Maar ik zorg er eigenlijk iedere dag voor dat er wel een slaapje in zijn bedje gedaan wordt. 

Binnenkort zullen we starten met hapjes, Joes is alweer vier maanden en dan mag dat natuurlijk. We doen wit wel erg rustig aan en kijken vooral waar zijn behoefte ligt. Ik kan wel janken als ik hieraan denk want mijn god wat vliegt de tijd en wat is die echte inimini babytijd toch kort! 

Ik hoop dat ik jullie wat meer inzicht heb kunnen geven in hoe onze dag eruit ziet en wellicht kan het je ergens mee helpen, 

Liefs Eline 

 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties