Gevulde aubergine met gehakt.

12 februari 2021 Recepten

Wederom een receptje van mij voor jullie. Deze heb ik zelf uitgeprobeerd en smaakte helemaal prima leuk om dus met jullie te mogen delen! Het fijne is vooral dat dit een gezond recept is maar ook een erg simpel recept. Dus hier gaan we. 

Wat heb je nodig voor twee pers:
1/2 aubergine per persoon (grote eter wellicht 1 hele)
200 gram mager gehakt
1 ui
3 knoflookteentjes
1/2 zoete puntpaprika
1 tl chilivlokken
Geraspte kaas naar wens
zout
peper
3 el tomatenblokjes 
2 el gehaktkruiden

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden, snijd ondertussen de aubergine door de helft en hol de binnenkant uit. de binnekant snij je vervolgens in blokjes. Snij de ui en de knoflook fijn. De puntpaprika mag je in kleine stukjes snijden. Doe het gehakt, ui, knoflook, gehaktkruiden, chilivlokken in een bak en meng door elkaar. Bak het gehakt in een pan, voeg daarna de blokjes aubergine en paprika toe. Bak dit een aantal minuutjes mee, voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat dit geheel even sudderen. Ondertussen leg je de helftjes aubergine in een ovenschaal en vul je deze met het mengel. Strooi dan geraspte kaas naar wens toe en schuif het in de oven. Na ongeveer 25 minuutjes op 200 graden zijn je aubergines klaar. houd dit goed in de gaten want iedere oven is anders. 

Eetsmakelijk!

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties