En dan ben je afgestudeerd.. Wat nu?

29 augustus 2018 Door de ogen van

En dan ben je afgestudeerd.. Wat nu?

Een aantal weken geleden schreef ik over mijn laatste tentamen die eraan zat te komen, diagnostisch onderzoek. Dit was mijn herkansing en daardoor ook mijn laatste kans om deze toets dit schooljaar nog te halen. Ik heb 3 weken lang alles opzij gezet en ben achter mijn bureau op zolder gaan zitten en ben gaan leren en niks anders gedaan dan leren.

Ik ben mijn vriend en (schoon)familie heel erg dankbaar dat zij op Livay wilden passen. Toen was het zo ver, om 20.00 uur startte de toets en deze begon gelijk met een pittige vraag, het scheelde dat het meerkeuze was en ik zo de foute antwoorden kon wegstrepen. Iets voor 21.00 uur was ik klaar met de toets en kwam ik op de gang medestudenten tegen, die er net zoals mij een hard hoofd in hadden dat wij deze toets gehaald zouden hebben, maar wij konden niks anders dan afwachten. Ruim 1,5 week later kwam daar dan de verlossing, ik heb de toets gehaald!! De allerlaatste toets van mijn studie was binnen. Eindelijk mocht ik mijn eindverslag gaan maken en deze had ik vrij snel af en ingeleverd bij mijn assessoren.

Op 22 mei was dan de grote dag, samen met mijn moeder reed ik naar Leeuwarden. Ik wilde graag dat mijn moeder mee zou komen, omdat zij mijn grote steun en toeverlaat is geweest tijdens mijn studiejaren. Waar mijn moeder best zenuwachtig was, had ik er wel een goed gevoel over. Ik had mijn presentatie goed voorbereid en besloten ook het moederschap bij mijn presentatie te betrekken, want het moederschap heeft mij veranderd en een nog betere docent gemaakt. Sinds ik moeder ben weet ik wat onvoorwaardelijke liefde voor je eigen kind is en hoe belangrijk dat is. Helaas zijn er kinderen die dit thuis niet ervaren en deze ‘liefde’ op school zoeken, al is het maar met een gesprekje. Mede hierdoor word ik steeds meer de docent die ik wil zijn. Een docent die klaarstaat voor haar leerlingen, niet alleen maar haar vak geeft, maar ook een luisterend oor heeft en deel uitmaakt van de ontwikkeling van het kind en mee helpt te groeien op weg naar de toekomst. Na 20 minuten presenteren werden er nog kritische vragen gesteld door mijn assessoren. Vervolgens moest ik even op de gang wachten, zodat zij konden overleggen. Toen de deur open ging kreeg ik gelijk een hand en de felicitaties. Wat viel er toen een last van mijn schouders, zo ongelooflijk trots was en ben ik op mezelf. Ik kreeg als beoordeling een uitstekend, alles klopte gewoon.

Mijn moeder zat ik de hal op mij te wachten en toen ik aan kwam lopen en zei dat ik afgestudeerd was moest zij huilen van geluk, ook bij haar viel er een last van haar schouders. Toek ik in de zomer van 2016 vertelde dat ik zwanger was, was vooral mijn moeder bang dat ik mijn studie niet zou afmaken.

Vrijdag 13 juni was de dag dat ik mijn diploma officieel in ontvangst mocht nemen. Mijn moeder, schoonouders, vriend en natuurlijk Livay waren hierbij aanwezig. Ik werd door de docent die voor mij tijdens mijn studie veel heeft betekend toegesproken en het waren warme woorden.

En hoe nu verder?

Ik ga na de zomervakantie 3 dagen werken op de school waar ik al sinds mijn afstudeerstage aan het werk ben, voorheen via een detacheringsbedrijf, maar vanaf komend schooljaar vast in dienst via de school. Tevens ben ik weer mentor van een 1ste klas en kijk ik uit naar een schooljaar zonder studie ernaast te doen en op mijn vrije dagen ook echt vrij ben. Ook hoop ik af en toe een leuke blog voor Eline te schrijven over mijn dagelijks leven als docent, moeder en partner.

Liefs Justine

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties