Een dag in het Zwitserleven

17 september 2018Persoonlijk

Een dag in het Zwitserleven.

Hallo allemaal,

Wat leuk dat jullie weer meelezen, ik blijf het altijd een eer vinden om weer te zien hoe vaak mijn blogs gelezen worden. Afgelopen weken ontving ik vaak de vraag hoe een dag er bij ons uitziet en wat het ‘ritme/routine’ is hier in huize Zwitser. Nou hier komtie ;)

Zoals de meeste weten werkt Steef onregelmatig en mag ook ik morgen weer aan de bak en beginnen dus ook mijn onregelmatige diensten weer. Soms best even puzzelen hoe we dit moeten fixen met het gezin en natuurlijk qua opvang voor onze kleine mannetjes. Het scheelt al dat Steef eigenlijk altijd late diensten werkt, wat betekent dat hij vaak rond half twee uit bed komt, net na het avondeten van huis vertrekt en dan zo rond vier á half vijf in de nacht weer thuiskomt. Die diensten zijn dus vrijwel hetzelfde maar of dit makkelijke tijden zijn met de kids… NEE!! Totaal niet zelfs want dit betekent dat hij dus in de ochtend uitslaapt, de middag even wel thuis is maar in de avond (met de welbekende avondspits) alweer weg is. Dus als ik een dagdienst, avonddienst of nachtdienst werk heb ik altijd oppas nodig. Dit is gelukkig vaak niet een heel groot probleem, we hebben namelijk een hartstikke lief en behulpzaam sociaal netwerk. We kunnen eigenlijk altijd de kindjes wel kwijt bij opa, oma, tante of vriendinnen.

Om nog wat meer ‘ritme’ en regelmaat in huis te krijgen heb ik met mijn werk kunnen regelen dat ik één dag per week altijd standaard een dagdienst werk zo kunnen de kindjes op die dag naar het kinderdagverblijf. Helaas kan Foss pas vanaf half oktober terecht dus moeten we nog even puzzelen de eerste maand dat ik weer aan het werk ga. De overige dagen kijken we altijd per week hoeveel oppas we nodig hebben en of wat we zelf kunnen opvangen. Meestal komen we hier wel redelijk uit en kunnen we alle gaatjes dichten. Maar er zijn wel eens dagen dat we er echt niet uitkomen en gelukkig kan ik dan vaak nog wel wat regelen op mijn werk door met een collega te ruilen van dienst.

Op een vrije dag.
Hoe zien onze dagen eruit wanneer we vrij zijn? Als we vrij zijn starten we lekker sloom op, heerlijk vind ik dat! Nog even knuffelen met het hele gezin in bed, als het even kan ook lekker een ontbijtje op bed ; ) Daarna gaan we lekker douchen (soms in de ochtend soms in de avond), aankleden en naar beneden toe. Als het lekker weer is trekken we er graag op uit. ‘Ook met die kleinste?!’ hoor ik vaak als ik dat zeg, ja ook met die kleine Foss. Voor ons valt het wel mee hoeveel gedoe het is, ja je moet reserve setjes meenemen, luiers, voeding etc. Maar dat betekent niet dat het niet kan, voor Senn is het niet leuk als we alleen maar aan huis gekluisterd zijn en die MOET gewoon zijn energie kwijt per dag. Als hij dat niet doet wordt hij en mama niet heel gelukkig, hihi. We maken dan ook graag uitstapjes naar het strand, de kinderboerderij of leuke speeltuinen. Als het wat kouder wordt is een wandeling op het strand ook nog steeds erg leuk maar dan staat Ballorig ook hoog op het lijstje van Senn, mijn aapje kan daar helemaal los en mama kan dan lekker genieten van een bakkie!
Of te wel op vrije dagen trekken we er graag lekker op uit, starten we wat slomer op en eten we vaak ook wat later.

Tijdens werkdagen
Tijdens werkdagen race ik me een ongeluk ; ) Nee dat valt nog wel mee hoor, maar als ik vroege diensten draai heb ik geen tijd om rustig te ontbijten want elk minuutje wat ik langer kan slapen pak ik dan ook! Is dit herkenbaar lieverds? Of ben ik de enige luilak die veel waarde hecht aan vooral de tijd net voordat je wekker gaat?!
Oké ik dwaal weer en beetje af, terug naar waar ik gebleven was: vroege diensten. Wanneer ik vroege diensten draai sliep Senn altijd nog, bij Foss moet ik dit nog even bekijken aangezien ik morgen mijn eerste vroege dienst weer werk.  Omdat Senn best wel een uitslaper is vond ik het altijd zielig om hem om 7.00 uur bij de opvang te brengen en dan door te racen naar mijn werk waar ik om 7.30 uur moet beginnen. Wij doen het dan dus ook zo: Steef slaapt (vanwege zijn nachtdienst nog) en wordt wakker van de kids. Hij kleedt ze dan aan en brengt ze naar de opvang. Zo kan Senn gewoon lekker wakker worden en hoef ik me niet zo ontzettend te haasten. Win-win situatie dacht ik zo. Steef heeft het geluk dat als hij wakker wordt tijdens zijn slaap hij (vaak) zo weer verder kan slapen. Deze gift mis ik helaas, als ik namelijk één keer wakker word slaap ik niet meer. Maar Steef gelukkig wel dus is het voor hem ook niet zo’n probleem om onderbroken te slapen. Dit moet niet elke dag gebeuren en gelukkig is het alleen op de dag van de kinderopvang het geval, tijdens de andere dagen dat we opvang nodig hebben kennen ze de weg bij ons in huis of slapen ze al bij opa en oma. Mijn dagdiensten duren tot 16.00 uur en ik ben dan rond 16.30 uur weer thuis. Vaak ga ik dan nog een boodschapje doen en begin ik met koken zodat Steef om 18.30 uur van huis kan gaan.

Tijdens mijn avonddiensten zien de dagen er totaal anders uit, opstarten is dan wat rustiger. Vaak ga ik dan lekker met Senn op pad en dat zal ik nu dus ook doen met Foss erbij. Rond de lunch zijn we dan weer thuis en eten we een boterhammetje. Daarna ga ik me klaarmaken voor mijn werk. Ik moet rond 14.00 uur van huis weg, mijn dienst start dan om half drie. Steef wordt wakker rond half twee en die geef ik dan even de bijzonderheden door van Senn en straks dus ook van Foss. Daarna moet ik alweer gauw weg en is het dus een echt Hoi, doei en dag momentje. Voor mezelf en qua opvang zijn avonddiensten dus top, qua sociaal momentje met Steef wat minder. Vanaf half zeven hebben we dan opvang nodig tot elf uur half twaalf ongeveer daarna kom ik thuis. Soms zit mijn beste vriendinnetje Nancy dan hier thuis, of mijn zus Marloes maar het zal ook geregeld voorkomen dat Steef dan bij mijn ouders eet en de kids daar lekker blijven slapen. In de ochtend haal ik dan direct de kids weer op.

Zoals jullie nu hebben kunnen lezen zien onze dagen er dus elke dag anders uit en is het soms best puzzelen om al de dagen met al die gaatjes dicht te krijgen. Nog steeds ben ik elke dag dankbaar voor onze sociale achterban die inspringen waar ze kunnen! Voor nu ga ik moed verzamelen om morgen weer om half acht op mijn werk te staan en het ‘normale’ leven weer onder ogen te komen. Wat heb ik toch genoten van mijn verlof, ik vond het heerlijk om lekker te genieten van mijn mooie gezin! Voor nu gaan we weer naar vakanties toe leven, mijn eerste staat in de eerste week van oktober gepland, HEERLIJK haha!

Is mijn ritme herkenbaar voor jullie of is dat totaal anders? Laat het weten in een reactie.

Liefs Eline

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties

Laatste Instagram posts