Dé roomtour van le bébé

24 mei 2018 Interieur

Dé roomtour van le bébé

Ontzettend vaak heb ik de vraag gekregen of ik een roomtour online wilde zetten. Uiteraard heb ik al wat foto’s gedeeld van de babykamer, maar nog niet een compleet plaatje van de gehele kamer. In deze blog, nou voornamelijk plog, laat ik jullie zien hoe onze babykamer eruit ziet en waar ik de meeste items gekocht heb. Zijn jullie benieuwd, kijk dan vooral verder. 

Het kamertje was jarenlang een rommelhok, een kamer waar Steef en ik eigenlijk weinig kwamen. Vooral een klein nietszeggend kamertje dus. Maar een aantal weken geleden hebben we een dakkapel over de hele breedte van het huis laten zetten. Op deze manier werd onze slaapkamer een balzaal en de babykamer ook een normale kamer qua formaat. Toen dit eenmaal klaar was kon ik eindelijk beginnen met het verven en inrichten van de babykamer. Ik had al een redelijk beeld in mijn hoofd en dit is gelukkig ook zo uitgepakt.

De verf is een blauwgroenige kleur, ik heb ervoor gekozen om de muur half te schilderen omdat dit in mijn ogen rustiger toont en de muur lekker breekt. De verf is van `Mommypaint` en de kleur is Slang. Zij hebben een nieuwe lijn kindvriendelijke verf op de markt gebracht, waarbij ze elke kleur naar een dier hebben vernoemd. Hoe leuk is dat!

Het pronkstuk in de kamer, de commode! Dit is in principe helemaal geen commode, maar de ´IVAR´ kast van de Ikea. Ik heb dit ideetje een beetje gepikt van Kim, ik zag dat zij dit als commode had en was werkelijk verliefd. Zó ontzettend tof dat ik dit ook graag wilde hebben. Gelukkig was Kim zo lief om me alle info te geven die ik nodig had. Thankgod voor instagram en alle inspiratie die ik daar opdoe! We hebben dus twee IVAR kasten gekocht en deze tegen elkaar aan geschoven. De kasten hebben we op de voorkant schuin afgetaped en de helft wit geverfd. Op deze manier is de kast net even anders. Onder de kast hebben we metalen pootjes van 10 cm gemaakt. De kast was namelijk net iets te laag en op deze manier niet meer. De pootjes vind je in iedere bouwmarkt.
Boven de commode hangen twee planken met de geweldige plankdragers van Chewies and more. Ik ben echt gek op deze leren plankdragers, het oogt net wat stoerder dan een gewone simpele plank.
Wel moest ik even wennen aan de indeling van de commode. Ik ben bij Senn lades gewend en dit zijn dus planken. Maar door middel van mandjes heb ik er toch een soort systeem in gekregen. In het ene mandjes de sokjes, andere de mutsjes en in weer een ander mandje de rompers. En derest gewoon neergelegd op de planken omdat dit wat grotere items zijn zoals dekentjes, doeken en gewoon de kleding zelf. Want door het ruimtegebrek in de kamer is dit dus commode en kledingkast ineen.

Het kledingrek is klein maar fijn, je koopt dit te gekke rekje voor 19,95 bij de Xenos! Zelf heb ik een stuk van de bovenkant wit geverfd, omdat ik dat wat hipper vond. Ook hierbij breekt het een beetje. Op het rekje hangen wat kleertjes voor ons kleine mannetje. Wat is dat toch weer schattig he die kleine kleertjes.

Aan de andere kant van de kamer staat het andere pronkstuk, het wiegje! Wauw ik was op slag verlief toen ik deze zag! Dat begrijp je wel he. Want wat is dit toch zoet en schattig. Het wiegje vond ik in de KRINGLOOPWINKEL en geloof me voor een prikkie! Zo tof. Het was toen bekleed met de meest afschuwelijke bekleding, maar daar moet je gewoon even doorheen kijken. Ook was het standaard flink beschadigd en delen van de witte verf afgebladderd. Maar dat maakte mij niet uit ik wist namelijk al direct dat ik het onderstel zwart wilde spuiten. Strak, modern maar toch ook ouderwets. Het rotan wiegje staat nu ook te shinen in die kamer. Ik heb ervoor gekozen om geen hemeltje aan het wiegje vast te maken. Ben bang dat het dan toch wat ouderwets staat. Aan het standaard waar normaal gesproken het hemeltje hangt heb ik cottonballs gehangen. Deze heb ik allemaal in de kleuren van de kamer geverfd. De ballen boven het wiegje zijn dus ook een klein diyproject. Heerlijk om spullen te hebben waar je net je eigen draai aan geeft vinden jullie dat ook zo leuk? Het mooie dekentje is van Petit Juul, een favorietje hoor want wat maken hun mooie spulletjes! Het lakentje is een standaard wit lakentje maar daar heb ik zelf deze tekst op gedrukt. Dat is dan weer het makkelijke van een moeder met een eigen kleding bedrijfje!

De muursticker is wederom een diy projectje, via mijn moeders snijmachine kon ik muurstickers maken en heb ik dus ervoor gekozen dit te gekke gedichtje van Fem van Papierpleziertjes op de muur te doen. Wel met toestemming van Fem natuurlijk! Het is zo´n mooi gedichtje en helemaal toepasselijk in de kamer.
Op de muur vind ik de dromenvanger van Evice Creatief ook een echte eyecatcher het past precies in de style van de kamer zeker ook met de kleuren combinatie.
Naast de dromenvanger is er een baan geverfd op de kamer, ik wilde dat daar de muur toch ook nog een beetje brak. Het was ineens zo´n lange witte muur en daar moest ik vanaf. Hoe tof is dit geworden dan! De wandhaken heeft mijn vader speciaal voor mij gemaakt, daar was ik echt super blij mee. Want ook deze heb ik precies in de kleuren van de kamer kunnen verven.

Ik hoop dat jullie de roomtour leuk vonden en er misschien wat inspiratie uit hebben gehaald. Ik ben in ieder geval echt super blij met het kamertje en kan niet wachten tot ons kleine mannetje hier zal liggen. Nog eventjes geduld, maar het gaat al zeker opschieten!

Laten jullie in een reactie weten wat je ervan vindt?

Liefs Eline

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties

Laatste Instagram posts