Cuba, mijn digitale detox!

26 maart 2019Reizen

Zoals jullie weten ga ik volgende week naar Cuba. Nu heb ik ontzettend veel zin in de reis en kan ik niet wachten om dit stukje paradijs te mogen zien. Het deel van Cuba waar wij verblijven schijnt een ontzettend mooie natuur te hebben, iets wat ik op vakantie zeker wel kan waarderen. Zo kan ik ook niet wachten om mooie kiekjes te maken van mijn gezin in dit stukje paradijs. Máár nu heeft Cuba niet de internet voorzieningen zoals wij dat gewend zijn. Even snel een foto/filmpje op Instagram posten zit er dan ook niet snel in.

Het zal voor mij als 'internetverslaafde' of vooral 'instagramverslaafde' wel even wennen worden om niet zo maar mijn internet op mijn telefoon te kunnen openen. Even snel dat leuke filmpje uploaden of die mooie foto posten, nee dat gaat hem niet worden tijdens de trip. Het internet in Cuba is nog schaars. Nu denk ik dat ik dit aan de ene kant ontzettend fijn zal vinden omdat ik dan juist even kan genieten van mijn gezin. Even tijd met elkaar en niet na te hoeven denken over samenwerkingen, foto's posten etc. Maar aan de andere kant vind ik dit ook best wel een dingetje. Ik ben graag in ge-connect met de buitenwereld en vind het ook enorm ontspannend om gewoon even door mijn Instagramstories heen te bladeren. Dus hoe ik dit echt ga ervaren weet ik niet.

Nu las ik op de site van het hotel waar we heen gaan dat je wel prepaid kaarten kan kopen voor de Wi-Fi maar of dit echt goed werkt weet ik niet. Zo bestaat er in Cuba nog geen 4G netwerk en is 3G eigenlijk pas net beschikbaar. In vele dingen loopt Cuba zo'n 50 jaar achter op de 'westerse' wereld en zo ook in het gebruik van internet. Zo moet je zien dat de mensen daar zich nog vervoeren met paard en wagen, maar ook die mooie ouderwetse auto's natuurlijk!

Maar internet kopen dus, nouja Wi-Fi kopen.. Dat is wat we gaan doen. Het betekent dat je een soort prepaid kaart koopt waar je zo'n uurtje mee kan internetten. Maar dit kan niet overal, zo heb je bijvoorbeeld in sommige stukken van het hotel de voorziening om te internetten. Dit zal denk ik de lobby zijn, maar hier ben ik natuurlijk niet de hele dag en zal ik dus een uurtje per dag eventjes kijken op mijn telefoon. Maar van sommige andere reizigers hoorde ik al dat dit internet niet goed genoeg is om bijvoorbeeld een foto te versturen of up te loaden. Ik ben benieuwd of ik dus een foto zou kunnen plaatsen of dat dit allemaal achteraf zal gebeuren. Mocht ik wel af en toe iets kunnen plaatsen zullen jullie dit natuurlijk voorbij zien komen op mijn feed en hoop ik jullie een beetje mee te kunnen nemen in mijn reis.

Maar geen internet what to do?
Nou zo erg is het ook niet met mij gesteld hoor, ik ga heerlijk genieten van mijn mooie gezinnetje. Lekker samen tijd doorbrengen, krabbetjes zoeken met Senn, in het zand spelen met Foss en lekker genieten van elkaar zonder dat die 'stomme' telefoon in het midden staat! Heerlijk lijkt het me ook wel even los van de buitenwereld en gewoon echt de focus op elkaar en op het gezin. Dus mocht ik een foto kunnen plaatsen zal ik daarna natuurlijk weer zonder internet zitten en gauw in de vakantiestand schieten en dus lekker genieten van al die lieve en mooie mensen om mij heen.

Zijn jullie wel eens naar Cuba geweest of een ander land waar internet nog niet tot de gewone standaard behoord?

Liefs Eline

 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties

Laatste Instagram posts