Checklist autoreis en op de camping zelf.

04 augustus 2019 Reizen

Na aanleiding van mijn eigen vakantie in Frankrijk twee weken geleden kreeg ik vaak de vraag wat neem je nou mee enwat is dan ook echt handig of overbodig. Om het voor jullie wat makkelijker te maken heb ik een lijst gemaakt van de spullen die wij echt mega handig vonden om mee te nemen. Zowel voor de reis als op de camping zelf. 

Voor onderweg in de auto:
- Organizer voor aan de autostoel voor Senn (https://www.vanastenbabysuperstore.nl/a3-stoelorganiser-met-tablethouder) Via de link kun je direct degene zien die wij hebben aangeschaft. In de organizer kon zowel Senn zijn tablet, waardoor hij makkelijk filmpjes kon kijken. Maar ook was er plek voor een beker/fles met drinken. Naast het drinken zat er genoeg vermaak in de organizer. 
- Kleurboek met potloodjes.
- Een doe boek, met allerlei opdrachtjes. Deze was afgestemd op Senn zijn leeftijd. 
- Memoryboek van juf Roos, mega leuk hij kon memory spelen maar de kaartjes zaten vast in het boek waardoor hij nooit een kaartje kon verliezen in de auto.
- Kleine prulletjes van de action, waar Senn uren mee kon spelen.
- Draadloze koptelefoon van JBL (https://www.bol.com/nl/p/jbl-jr300bt-draadloze-on-ear-kids-koptelefoon-turquoise/9200000078448805/?Referrer=ADVNLGOO002020-G-63843947929-S-552603664051-9200000078448805&gclid=Cj0KCQjwhJrqBRDZARIsALhp1WR6BRLdeUJ7lOIKcdcwkmMq3dmUcusEdFtlSS6B1HRnrTzrJUFW1HQaAo87EALw_wcB)
Wij hadden deze via de link hierboven. Het fijne van deze koptelefoon is dat hij draadloos is én niet te hard gezet kan worden dus de oortjes van de kids nooits beschadigen. Senn kreeg deze van opa en oma voor zijn verjaardag, een cadeautje met het oog op de vakantie dus! 
- Een tafelblad voor in de auto, zo kon Senn makkelijk spelen en tekenen zonder dat zijn spulletjes weg konden rollen. Deze hadden we ook via van Asten babystore. 
- Een goede autostoel voor Senn, dit vond ik nog best een klusje maar ook hier heeft van Asten babystore ons geholpen en zijn we uitgekomen op een stoel waar je de rugleuning eraf zou kunnen halen wanneer je kindje daar groot genoeg voor is. Senn heeft dit nog wel even nodig dus dat was wel fijn. De stoel was mega makkelijk te bevestigen via ISO-FIX. Daar ben ik sowieso erg fan van! https://www.vanastenbabysuperstore.nl/autostoel-titanium-baby-vidar-2-3-isofix-black De stoel is ook nog eens super fijn van prijs dus win win situatie hier zou ik zeggen, 
- Voor Foss hadden we een tijd geleden al de Nuna Norr stoel aangeschaft. Een waar we dan ook enorm blij mee zijn. Foss zit achterwaarts waardoor hij dus de klappen van het remmen of een daadwerkelijk ongeluk beter kan opvangen. 
- Maar omdat Foss achterwaarts zit kon ik hem moeilijk zien en hebben we een spiegel aangeschaft. Dit vond ik erg ideaal omdat ik hem goed in de gaten kon houden. Foss zelf vond de spiegel ook erg hilarisch en zat elke keer gekke bekkies te trekken in de auto. Deze spiegel hebben we voor hem: https://www.vanastenbabysuperstore.nl/a3-back-seat-mirror
- Voor Foss hadden we nog een aantal knuffeltjes mee en speentjes natuurlijk waardoor hij ook lekker kon relaxen in de auto. 
- Vooral voor de kinderen was het erg belangrijk dat we ook genoeg eten en drinken mee hadden. Dit loste wij op door een koelbox mee te nemen en daar alles in te doen zodat we lekker koel eten en drinken mee hadden. Tijdens de stops onderweg scheelde dit ook enorm veel tijd én geld omdat we niet bij ieder tankstation drinken of eten moesten kopen. 
- Twee setjes reserve kleding voor beide kids. Het meest rotte wanneer je kleintje is doorgelekt of een ongelukje heeft gehad je niet bij de kleding kunt! Dus zorg dat je de reserve kleding lekker in een apart tasje doet waar je onderweg makkelijk bij kunt. 
- Verfrissingsdoekjes en wanneer het bloedheet is zoals bij ons zowel heen als terug is het super handig om deze in de koelbox te leggen waardoor je kleintje echt verfrist van zo'n doekje. Bij Foss merkte wij namelijk dat hij zijn warmte niet goed kwijt kon en dit dus echt de meest ideale tip ooit was!
- Contant geld of een credit card voor de tolwegen.

Op de camping:
Voor op de camping hadden we natuurlijk ook het nodige mee en ook hier heb ik weer een lekker lijstje gemaakt met de dingen die echt super handig en nodig zijn om er een topvakantie van te maken!
- Kleding voor ieder een kind een setje of 5. Probeer dit echt want ik had weer waaaay too much kleding mee. En uiteindelijk liepen ze of de hele dag in hun luier of in een zwembroek. 
- Slaapzak voor Foss 2x en een dunne hydrofiel en een katoenen waardoor hij met de warme nachten toch lekker kan slapen. Foss slaapt namelijk zonder slaapzak niet. 
- Opblaasspeelgoed voor in het zwembad, denk aan bandjes, een opblaasbootje etc. alles voor het vermaak. 
- Boodschappen voor de eerste dag zo hoef je na het opzetten van de tent niet direct opzoek naar een supermarkt.
- Zwemkleding twee keer omdat ze kids heel veel zullen zwemmen.
- Handdoeken zowel voor het zwembad als de douche.
- Badcapes ( Ik had voor beide jongens een badcape mee van Sjanz, de beste uitvinding ooit). https://www.sjanz.nl/c-4862048/badcapes/
- Speelgoed voor in het zwembad. Wij hadden de beachset van Liewood en de badspeeltjes van Lilliputiens deze waren beide op te vouwen waardoor het weinig ruimte in beslag nam. https://www.lilliputiens.be/be/nl/10482-3-gobelets-de-bain-.html
- Tandeborstels
- Tandpasta
- Iedereen een eigen toilettas, dat wanneer je gaat douchen je precies deze mee hoeft te nemen en alles bij de hand hebt.
- Zonnebrandcreme voor de kindjes erg belangrijk voor jezelf natuurlijk ook.
- Hoedje voor de zon.
- Zwemluiers (die zijn namelijk in het buitenland vaak een stuk duurder!)
- Slippers
- UV-shirtje voor de kleinste
- Dichte schoenen
- Campingbedje die je zo klein mogelijk kunt meenemen wij zijn enorm fan van de aeromoov deze klap je zo simpel in waardoor hij ook makkelijk mee te nemen is voor een dagje aan de rivier of bij een meertje of strand. https://www.aeromoov.com/nl/product/aeromoov-instant-reisbed?gclid=Cj0KCQjwhJrqBRDZARIsALhp1WSI2dN5SaGdtOFgpFfYdTEewoAUpyHw_caximhsliSfM_M__4F8r3saAtTHEALw_wcB 
- Loopfietsje
- Groot kleed waar de kindjes op kunnen spelen.
- Voorleesboekjes
- 3 hydrofiele doeken twee XL en één kleintje.
- Paracetamol zetpillen ook meenemen voor tijdens de reis.
- Anti muggen spray
- Teiltje, afwasborstel en theedoeken.
- Dikke trui voor de avond, alhowel wij deze nooit nodig hebben gehad.
- Billenzalf
- Voeding en fles voor Foss

De overige spulletjes heb ik eigenlijk gewoon daar gekocht en dat werkte perfect. Ook als je iets vergeet gewoon daar kopen want hé daar worden toch ook baby's geboren?!

Ik hoop dat jullie wat aan mijn lijstje hebben en dat jullie er net als wij een onvergetelijke tijd van gaan maken. 

Liefs Eline 

Dit bericht delen:

Nieuwe reactie plaatsen

0 reacties